I de historiske hvilebrakkene på Fetsund lenser kan folk booke seg inn for å overnatte. Det var her tømmerfløterne spiste maten sin og hvilte mellom slaga i gamle dager. Nå er den grønne hvilebrakka og den blå hvilebrakka innredet med gamle senger, bord, vedovn og taburetter fra tiden det var drift på elva.

Ikke akkurat nå

På grunn av usikkerhet rundt flomsituasjonen i Glomma er det likevel ikke mulig å booke hvilebrakkene før dette er avklart, presiserer Fetsund lenser på sin hjemmeside.

– Det har vært en del henvendelser, men folk har forståelse for at vi må avvente på grunn av flomsituasjonen. Vi håper at vi kan tilby overnatting rundt Sankthanstider, sier stedsansvarlig Solfrid Lintho.

Hun har stor tro på at interessen vil bli like stor i år som i fjor.

– Ingen andre steder i verden har du mulighet til å overnatte i et autentisk fløtingsanlegg, sier hun entusiastisk, og legger til at «mange har hatt eller har fortsatt slektninger som har arbeidet i fløtingsanlegget og antakelig spist matpakka si i ei av hvilebrakkene – da blir opplevelsen av en overnatting i samme hvilebrakke ganske sterk og unik».

Betaler for opplevelsen

Prisen er 2.900 og 2.000 kroner natta. Det vil si betraktelig mer enn man stort sett må ut med for en hotellovernatting i Lillestrøm.

Det har tidligere vært reaksjoner på prisingen, og da har avdelingsdirektør Christin Kristoffersen forklart dem slik:

– Prising er selvfølgelig vanskelig. Vi skal bemanne og sørge for et vedlikehold. Prisen er riktig, ut fra det vi må ha tilgjengelig. Vi tenker jo dette som en unik opplevelse. Å oppleve noe som er historisk. Og på en annen side, vi tenker ikke å konkurrere med hotellene. Dette er et supplement som vi håper skal gjøre reiselivet enda bedre.