Dette svarte politikerne

MØTTE OPP: Heidi Westbye Nyhus (t.v.) og ordfører Jørgen Vik representerer begge Arbeiderpartiet. Varaordfører Thor Christian Grosås og Jane Bråthen stilte fra Senterpartiet.

MØTTE OPP: Heidi Westbye Nyhus (t.v.) og ordfører Jørgen Vik representerer begge Arbeiderpartiet. Varaordfører Thor Christian Grosås og Jane Bråthen stilte fra Senterpartiet. Foto:

– Vi ser et helt fantastisk engasjement blant innbyggerne på Sørumsand og i Sørum kommune, sa Heidi Westbye Nyhus.

DEL

Etter at 400 sørumsokninger hadde tent fakler og gått strekningen fra Fokus Butikksenter og opp til Sørum sykehjem, fikk alle sjansen til å konfrontere ordfører Jørgen Vik (Ap) og varaordfører Thor Christian Grosås (Sp) med hva de måtte ønske.

Den politiske ledelsen ble stående i noe hardt vær, selv etter at de annonserte at både legevakta og sykehjemmet vil bestå.

Ordfører Vik synes det var fint å komme til Sørumsand.

– Det er godt å møte innbyggerne ansikt til ansikt. I kveld hadde publikum med seg sine egne historier. De historiene får vi ikke gjort noe med, men det er viktig at vi har en offensiv holdning til fremtiden. Vi vil gjøre det best mulig for befolkningen.

Legevakta på Sørumsand kan ikke fortsette i dagens lokaler. Rådmannen er bedt om å utrede mulighetene for å samle helsetjenestene på ett sted.

– Det handler ikke bare om lokaler eller hvor tjenestene er plassert. Vi må tenke heltidskultur. Det blir viktig med kompetanse, kvalitet og ressurser, fortalte ordføreren til Indre Akershus Blad etter demonstrasjonen.

– Mine folk

Varaordfører Grosås synes også fakkeltoget var et bra arrangement.

– Jeg liker å møte folk. I kveld kom vi med gode nyheter, sa Grosås.

De gode nyhetene varaordføreren sikter til er at Sp og Ap har fremmet et budsjettforslag til rådmannen. Dette er fremmet sammen med MDG, SV og KrF. Der fremkommer det at både legevakta og sykehjemmet vil bestå. Kapasiteten i korttidsplassene vil halveres.

Dette fikk blandet mottakelse fra demonstrantene.

– Det er forståelig at innbyggerne vil ha enda mer.

Heidi Westbye Nyhus (Ap) meddelte at hun var målløs, imponert og stolt.

– Dette er mine folk. Jeg er så stolt av dem. Vi ser et helt fantastisk engasjement blant innbyggerne på Sørumsand og i Sørum kommune.

Blakværingen fortalte at hun forstår at mange er frustrerte og engstelige.

– Jeg har full forståelse for engstelsen rundt å miste sårt tiltrengte tilbud. Samtidig må vi vite hvilke muligheter vi har. Vi trenger blant annet døgnbemannede omsorgsboliger og må vite mer før vi tar en endelig beslutning, meddelte Westbye Nyhus.

Var forberedt

Jane Bråthen (Sp) benyttet også anledningen til å rose demonstrantene.

– Jeg er så stolt av å ha blitt valgt inn i kommunestyret av så engasjerte mennesker. I kveld tok Sørum virkelig en for laget, uttalte Sp-politikeren.

Hun påpekte at hun forventa høyt engasjement, men at hun aldri kunne forestilt seg å se 400 sørumsokninger med tente fakler. Politikerne var forberedt på at det ikke ville bli en enkel oppgave å møte folket.

– Vi visste hva vi gikk til og var forberedt på at vi ikke kom til å bli hyllet som helter. Jeg synes vi har kommet fram til et bra skjæringspunkt. Huset vil i alle fall bli stående her.

I rådmannens budsjettforslag var legevakta og Sørum sykehjem foreslått nedlagt.

– Ved nedleggelse ville 30 prosent av Lillestrøm kommunes korttidsplasser forsvunnet. Nå skjer ikke det, og det har jeg tro på at innbyggerne setter pris på. De som er fornøyde er heller ikke de som roper høyest, avsluttet Bråthen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken