Martinius Lilleberg spiller trombone i JBB Band.

Orkesteret har hatt en kometkarriere siden de startet opp i januar.

På den korte tiden har de hatt spillejobber på en av Oslos mest prestisjetunge konsertscener og spilt på Notodden Blues Festivals hovedscene.

Lilleberg, som studerer ved den klassiske linja ved Tonheim folkehøgskole på Hamar i år, startet med instrumentet da han gikk i tredjeklasse ved Haneborg skole.

Mamma Aina og pappa Pål hadde begge spilt i korps, så det ble naturlig å melde seg inn i Aurskog skolekorps.

– Det var så enkelt at jeg hadde ganske lange armer. Det er en fordel når du skal spille trombone. Det er jo en del trekk og dra. Det er et allsidig instrument som kan brukes i mange sjangre, fastslår 19-åringen.

Sjangeren JBB-band opererer i er soul og rhythm & blues.

Hyller norske soul-legender

14-mannsorkesteret er en hyllest til de norske legendene Chipahua og Geir Wentzel.

– Det blir litt av en logistikk. Trommeslageren, som er kun 17 år, og gitaristen bor i Trondheim. Bassisten bor i Kongsberg og jeg med flere har base i Innlandet, mens resten bor i Oslo-området. Aldersmessig er vi under 25 år alle sammen, bortsett fra pianisten, som er litt eldre enn oss andre, opplyser Lilleberg videre.

I vinter spilte JBB Band i Herr Nilsens lokaler i Oslo - en av Tigerstadens mest prestisjetunge klubber.

– Det var fryktelig artig. Det var fullstappa og god stemning. Forsterkeren til Hammond-orgelet måtte plasseres på ei kasse utenfor scenen.

Siden kom tilbudet om å spille på den legendariske bluesfestivalen på Notodden i august.

Her fikk Martinius og kompani virkelig brynet seg.

– Spilte foran flere tusen tilskuere

– Det var flere tusen tilskuere. Det var en ubeskrivelig følelse å gå på den scenen. Det var stort og et rush uten like! Vi spilte Sam & Dave-klassikeren Hold on, I'm Commin' - ei låt med skikkelig drag i - så publikum var med fra første note!

Det ble også et par konserter til, på en mindre scene, under bluesfestivalen.

Mandag 18. september står JBB Band nok en gang på scenen hos Herr Nilsen.

– Det blir garantert like kult som sist. Fredag skal JBB Band spille på Gregers Bar på Hamar og vi skal gå på scenen på Retro Bar på Raufoss lørdag. Jeg er med i et storband og et janitsjarkorps også. Jeg klarer ikke å sitte i ro, så det passer meg fint å ha nok å drive med, avslutter Martinius Lilleberg, med glimt i øyet.