Høland idretts- og ungdomslag har dratt i gang en kreativ gruppe for ungdom fra 6. klasse opp til 18 år.

– Vårt verdigrunnlag er å være inkluderende, og vi prøver hele tiden å favne enda bredere, sier daglig leder Bjørn Ottesen i Høland idretts- og ungdomslag.

Han understreker at HIUL er mer enn fotball, håndball og ski, og ønsker å tilby ulike aktiviteteter for alle aldre. Det er for eksempel aktivitets- og lekeparken som har blitt stadig utvidet de seinere årene et bevis på. Det samme gjelder treningsstudioet, ulike gruppetimer, fotballgolf, skogsfrisbee, tennis, kids disco, dugnadsgjengen i seniorgruppa og så videre. Sist ut er HIUL kreativ.

– Dette er et nytt tilbud der det kreative står i sentrum, og vi håper gruppa kan være et kreativt fellesskap der ungdommene får teste ut kreative uttrykk, sier Ottesen.

Samles hver uke

Den ble dratt i gang som en prøveordning i fjor, og i år samles gruppa fast hver uke under ledelse av Cecilie Jakobsen.

Gjennom øvelser, lek og oppgaver håper idretts- og ungdomslaget å lokke fram kreativiteten. Tegning, maling, arbeid med stoff, pappmasje og så videre står på planen. Gjenbruksmaterialer er også en viktig del.

– Her er mestring et stikkord, og vi håper det blir ei gruppe der man opplever gleden ved å uttrykke seg kreativt. Her er det ikke så viktig å vurdere det ferdige produktet, men at hver enkelt kan lage noe ut fra egne forutsetninger.

Det blir også ei pause underveis, hvor det blir servering av mat.

– Den sosiale biten må være med. Det er viktig å kjenne at man er en del av et fellesskap, sier Ottesen.

Cecilie Jakobsen har erfaring som pedagog og terapeut, og holder ulike kurs og foredrag.