I 15 år har Erik Toverud fra Nordre Mangen visst når han skal gå av. Han har vært Stangeskovenes øverste leder i alle disse årene og om rundt to år skal han pensjonere seg.

Siden april har selskapet vært på jakt etter Toverud etterfølger.

Nå er arvtageren på plass:

Per Morten Wangen fra Magnor.

54-åringen er i dag daglig leder ved Eidskog Stangeskovene AS (ESAS) som er sagbruksselskapet i konsernet. Han har ledet skogbruksselskapet siden 2014.

Stangeskovene omsetter for rundt 1,2 milliarder kroner og har 230 ansatte.

Grundig prosess

Det er lagt opp til en overlappingsperiode med nåværende leder i Stangeskovene, adm. direktør Erik Toverud, som går av med pensjon sommeren 2024. Lederskiftet er planlagt å skje i løpet av første halvdel av 2023.

– Vi har hatt en grundig prosess for å finne Toveruds etterfølger som leder av konsernet, sier styreleder Michel Andvord i en pressemelding til Indre Akershus Blad.

– Det er tilfredsstillende å konstatere at den best kvalifiserte kandidaten fantes i egne rekker. Wangen har en solid og allsidig bakgrunn, kjenner konsernet godt, og kan vise til gode resultater som leder av ESAS.

Da Erik Toverud underskrev kontrakten med Stangeskovene i 2007, sto både dato og årstall for pensjonstilværelsen. Han er fornøyd med den nye tiltredelsen.

– Jeg er stolt av at den nye lederen rekrutteres internt. Per Morten har det som skal til for å lede og utvikle konsernet videre på en god måte, og jeg ønsker ham velkommen som min etterfølger, sier Toverud i pressemeldingen.

Det jobbes nå med å finne en etterfølger som daglig leder i ESAS, som eies av Stangeskovene (51 prosent) og Eidskog kommune (49 prosent).