Bobby and The Crew, med frontmann Bjørn «Bobby» Wahl fra Fosser, gjør det for tiden skarpt på internasjonale og amerikanske hitlister.

Singlen Let the Candle Burn, lå på førsteplass på World Indie Charts og på 15. plass på US Top 20 i uke 10.

Begge listene baserer seg på radiospilling i USA og resten av verden.

Bandets vokalist Lyn Argonsillo er fra Filippinene og poprockbandet kommer nettopp fra en promoturné i Manila og andre byer i øystaten i Stillehavet.

– Fikk verdifull radiotid

– Vi fikk verdifull radiotid på store radiostasjoner, og låta vår har blitt spilt mye etter vi var der, sier Wahl, som også har med seg Kjell Husvik, som også er fra Fosser, i bandet.

Orkesteret ble startet i 2009 og jobber stadig med nye låter i et studio i Sverige.

Wahl forteller at suksessen har gitt blod på tann.

– Vi blir spilt på massevis av radiostasjoner over hele verden, og har blant annet fått mye spilletid i Nederland og Tyskland i tillegg til Amerika. Vi har fått gode anmeldelser i flere amerikanske magasiner. Noen av anmelderne skrev at vi står foran det store gjennombruddet. Vi har et avslappet forhold til det, men vi håper jo at anmelderne får rett!

– Planen er å gi ut en rekke singler, før vi muligens samler alt til en plateutgivelse til slutt. Planen er også å spille en del konserter utover, gjerne lokalt. Dersom noen vil ha oss til å spille i nærmiljøet, er det bare å ta kontakt, avslutter Bjørn Wahl.