Nærmere 70 elever fra 10. trinn ved Aursmoen skole var nylig på en minnerik kanotur til Halsnes.

– Hensikten med turen var at elevene, som har gått store deler av ungdomsskolen i pandemitid, skulle få en sosial og minnerik kanotur ved Mjermen som avslutning på ti års skolegang, sier klassekontakt Astrid Marie Nysted Berg.

For å få gjennomført turen ble klassekontaktene ved 10. trinn invitert inn av lærerne til å bistå med organiseringen.

– Det er klart at vi ønsket å få til dette. På et foreldremøte 18 mai ble resten av foreldrene informert om hvordan turen kunne la seg gjennomføre, med god hjelp fra foreldre, lærere, klassekontakter og lokalmiljøet i Aurskog, forteller Berg videre.

Håpet var godt vær og mulighet for grilling og kos ute på tunet på Halsnes. Ungdommer på tur hadde behov for skyss til og fra, turmat, aktiviteter og nattevakter sammen med lærerne som var med på turen.

– Kanoturen er den fineste turen vi har vært på. De sene kveldene med klassen er noe jeg kommer til å huske lenge, sier elev Mari Sørlie Hoel.

– Ikke tid til å kjede seg

– Turen var veldig morsom! Det var ikke tid til å kjede seg med forskjellige aktiviteter gjennom dagen, og kveldskos. Alle var mette og glade og turen hadde en avslappende virkning, noe som var deilig etter mange timer med padling. Vi har det alltid bra på tur, men denne var en av de beste, mener elev Linnea Hogseth Aastad.

– Jeg synes det var fint å få en avsluttende tur med 10. trinn der vi fikk både god mat og morsomme aktiviteter. Det var hyggelig å stå opp til god frokost og spise sammen. Mange var redde for at det skulle bli kjedelig på dag nummer to i tilfelle det ikke var nok å gjøre. Aktivitetene sørget for at det ikke ble et eneste kjedelig øyeblikk gjennom hele turen. Jeg likte best å ro med båt og spille kubb eller fire på rad, konstaterer elev Malene Bjoraa Gilje.

– Det var en fin tur med litt dårlig vær i starten, men det ble bedre. Da vi kom fram, satt vi opp telt og etterpå fikk vi hamburgere og pølser. Det var masse mat. Vi fikk også frokost, så vi slapp å ha med mye mat, sier elev Even Hagbartsen.

Etter å ha kontaktet Kiwi, Coop Extra, Rema 1000, FoodMan, Vy og Aurskog Sparebank, fikk klassekontaktene ja fra alle, som sammen stilte opp for ungdommens beste.

– Vi i Rema 1000 synes det er viktig å være med å gi elevene i 10, klasse ved Aursmoen ungdomsskole en flott avslutning av sin skolegang, som har vært så preget av korona. Ungdommen er vår fremtid og det er viktig for meg som ny kjøpmann og Rema å være med på denne lille dugnaden.

– Tida vi har vært gjennom har vært krevende for oss alle, men det har nok vært mer krevende for noen grupper i samfunnet, deriblant ungdom. Derfor var det en selvfølge at vi skulle bidra, sier kjøpmann Hamzat Merzjoev i Rema 1000 Aurskog.

Bading og sumobryting

Elevene kjørte buss til Tangen. Derfra skulle de padle til målet Halsnes. Litt regn i starten ga en frisk start på turen før solen varmet og gjengen på tur kunne nyte varme dager med aktiviteter som båt, bading, konkurranser, sumobryting og balleker, der utstyret var lånt av frivillighetssentralen.

Der lånte elevene også kanoer og redningsvester. Grilling, slappe av og være sosiale med hverandre ble fokuset. Flere elever kunne fortelle at de hadde snakket med andre enn de som de vanligvis var sammen med.

– På vegne av klassekontaktene for 10. trinn ønsker vi å takke for all god hjelp fra alle som har stilt opp for å få elevene på en tur de forhåpentligvis vil minnes resten av livet. Dugnader lokalt kan utgjøre en viktig forskjell og i dette tilfellet klarte vi sammen å få til en sosial tur for 70 ungdommer, avslutter Astrid Marie Nysted Berg.