For halvannet år siden vedtok politikerne å legge ned Haugtun skole.

I samme moment ble det vedtatt at Fjuk skole skal ta imot flere elever.

Før skoleferien var det også klart at Fjuk bytter navn til Blaker skole. Det synes bygdas korps er litt stas.

– Blaker skolemusikkorps er et korps for Blaker skole og hele bygda. Vi er glade for at skolen nå følger vårt navn, sier styremedlem Kristin Kjæret.

Denne uka startet korpset opp øvelsene igjen etter en sommer der flere av musikantene har hatt sommerkurs på Bjerkely folkehøyskole.

– Korpset og foreldre deler kostnadene likt for at musikantene kan fordype seg i musikken og bli kjent med andre i løpet av en intens sommeruke, sier Kjæret.

Blaker skolemusikkorps håper å få med mange nye i korpset denne høsten, og gjør alt de kan for å legge best mulig til rette.

– På Blaker skole får aspirantene undervisning i SFO-tiden, sier styremedlem Kristin Kjæret.

Et av høstens høydepunkter er loppemarked på Bruvollen.

– Det blir gøy å ta opp igjen denne fine tradisjonen som vi dessverre ikke fikk anledning til i fjor på grunn av korona. Alle er velkommen til Bruvollen 16.-17. oktober. I tillegg til å kjøpe fine lopper er det også mulig å kose seg med kaffe og kake, påpeker Kjæret.

I tillegg til å samle inn penger via loppemarkedet har korpset en god støttespiller i lokalbanken.

– Vi samarbeider med Blaker sparebank om en kronerulling til korpset. Vi trenger nye uniformer, vedlikehold av instrumenter og en økonomi som gjør at vi kan skape et spennende miljø for våre flotte musikanter. Det er mye spilleglede i korpset, og vi tror at det smitter over på andre også.

Kronerullingen skjer via lokalverdi.no, som er en ordning med folkefinansiering med lokalbankene i Eika med på laget.