– Det siste året har vært preget av avlysninger, utsettelser og nye utsettelser, så nå skal det bli godt å komme i gang igjen, sier Lars Tormod Jenset.

Med 25 konserter planlagt ut året krysser han fingrene for at vaksinen kommer til å gjøre sitt for at de får reist ut, og arrangørene får gjennomført som planlagt.

Den foreløpig siste konserten i kalenderen er på en jazzfestival i Poznan i Polen, som har vært utsolgt siden den opprinnelig skulle ha gått av stabelen i april 2020.

– Polen har ikke vært så heldige med koronaviruset, så de har vært nødt til å utsette konserten både to og tre ganger, og tallene ser ikke så lyse ut nå heller, men vi satser på at vaksinen har gjort sitt også der nede når vi nærmer oss juletider, sier Bjørkelangen-karen.

Starter lokalt

Årets første innendørskonsert for Eidslia-boeren blir faktisk i Bjørkelangens storstue, Kulturarena, sammen med gitarist og komponist Andreas Haddeland og trommeslager Ulrik Ibsen Thorsrud.

Trioen har spilt sammen siden 2015, og har to plateinnspillinger bak seg. Musikalsk beveger de seg rundt en sterkt melodisk og rytmisk stamme, men er ikke redde for å ta turen ut i et litt åpnere landskap når anledningen byr seg.

– Dette er musikk som både er melodisk og fin, men kan kanskje oppfattes som litt annerledes også. Ja, musikk som både behager og kan utfordre lytteren, sier Jenset.

Konserten av stabelen allerede tirsdag 15. juni.

Offentlig stimulering

Etter et år med samlingsforbud, og derfor arbeidsforbud for de fleste scenearbeidere rundt i landet, kom kulturrådet på banen med stimuleringsordninger for bransjen rett før nyttår i 2020.

Disse midlene har som formål å bidra til økt aktivitet for hele kulturbransjen, slik at både musikere, skuespillere, dansere, lyd- og lysfolk, og alle andre som har sitt virke både på, bak og foran scenen får muligheten til å utøve yrket sitt, selv om publikumsbegrensningene er store.

– I starten var jo streamingkonserter et populært alternativ. Flere var godt «besøkt», og betalingsviljen var til stede, men nå har folk sittet foran skjerm i over ett år. Folk lei det, og forhåpentligvis er hungeren etter å komme seg ut og høre live musikk til stede igjen.

Gospel, soul og Eldar Vågan

I løpet av forsommeren kan bassisten også høres i Welo/Welo-kvartett, med far og sønn Welo fra Kongsvinger-traktene i konserter både i Sandefjord, Kongsvinger, Fredrikstad og Nord-Odal.

I tillegg har trommeslager og bandleder Even Finsrud, kjent fra sitt mangeårige virke blant annet med Vazelina Bilopphøggers, trommet sammen et supert band og lokale sangere. Dette timannsorkesteret, som frontes av vokalisten i før nevnte bilgjennvinningsband, Kjetil Foseid, tar for seg gospel og soul av den gode, gamle sorten og skal fremføre dette i Nes kulturhus og Rådhus-Teatret i Kongsvinger.

Apropos Vazelina – en konsert med Eldar Vågan på Anjazz på Hamar står også på turnélista.

– Både tidligere nevnte trommeslager, Even Finsrud, og Tor Welo fra Welo/Welo-kvartett har spilt med Vazelina og Eldar Vågan i en årrekke. Når de skulle ha med en bassist til et mer jazzpreget repertoar, var jeg så heldig å bli spurt, avslutter Jenset.