Gå til sidens hovedinnhold

Enda en bank senker renta

Artikkelen er over 1 år gammel

Enda en bank gjør renteendringer.

Blaker Sparebank var først ute av de lokale sparebankene til å sette ned utlånsrenta.

Nå følger Aurskog Sparebank etter og setter ned boliglånsrenta med inntil 0,35 prosent.

– Vi befinner oss i en helt spesiell situasjon. Koronaviruset sprer seg med stor hastighet i Norge, aksjemarkedene svinger, oljeprisen og kronekursen har gått ned. I forrige uke besluttet Norges Bank å senke styringsrenten, og de siste dagene har vi sett endringer i pengemarkedsrenetene. Regjeringen har den siste uken lagt fram flere økonomiske tiltak for både næringsdrivende og privatpersoner, sier Evy Ann Hagen, administrerende banksjef i Aurskog Sparebank, i en pressemelding.

– Vi har forståelse for at både person- og næringskunder er urolige for økonomien sin i en vanskelig tid. Vi er her for kundene våre og har besluttet å sette ned rentene våre, opplyser Hagen.

Rentejusteringen på boliglån har virkning fra 19. mars på nye lån. For eksisterende lån, vil kundene motta et brev med ny gjeldende rente og dato for rentenedsettelsen for sitt lån.

Hun forteller videre at banken ønsker at kundene tar kontakt dersom det oppstår økonomiske utfordringer.

Samme budskap hadde administrerende banksjef John Sigurd Bjørknes i Høland og Setskog Sparebank i et intervju med Indre nylig:

– Vi ønsker å bidra til at det ikke blir mer hysteri. Jeg vil ikke anmode alle om å ringe i dag, men hvis privatpersoner ser at de vil få problemer på grunn av permittering og andre forhold, så ta kontakt med banken heller før enn seinere. Det skjer ikke ting over natta, men ikke vent for lenge med å ta kontakt med banken din. Det samme gjelder definitivt bedriftene. Det er nok veldig bra å ha en bank som er nær og engasjert og kan se på utfordringene bedriftene får. Først og fremst må vi se i det korte bildet, og hva som skjer på lengre sikt må alle komme tilbake til, uttalte Bjørknes.

Kommentarer til denne saken