Kolstad Claussen konsentrerer seg mest om olympisk skyting, men denne helgen hadde han funnet veien til Stjørdal da tidenes første Landsskytterstevne innendørs ble arrangert.

Med 248 poeng i kvalifiseringen stilte han likt som Ole Kristian Bryhn før finalen. Begge leverte 96 poeng og fire innertertiere da det gjaldt som mest, men flere innertiere i kvalifiseringen vippet det Bryhns vei.

Det var allikevel en godt fornøyd skytter som snakket med Indre Akershus Blad.

– Det startet godt i stående under finalen. Kne og liggende er normalt enklere. Derfor føles det litt som at jeg slurvet det vekk på slutten. Allikevel, når jeg får summet meg, er det en av mine beste prestasjoner med Saueren, sier Kolstad Claussen.

Ny finale

Finalen i seniorklassen innendørs skiller seg fra hva man er vant med å se fra det tradisjonelle Landsskytterstevnet. Ti skudd liggende på 75 sekunder var byttet ut med tre skudd stående, tre skudd kne og fire skudd liggende. To minutter var det man hadde til rådighet for å gjennomføre serien i de tre stillingene.

– Det går fort når man skal skyte tre stillinger på bare to minutter, konstaterer skytteren.

Med publikum kun noen meter fra standplass ble det et økt press på skytterne. Det gjorde det heller ikke enklere med lyden fra speaker dundrende ut over høyttaleranlegget samtidig som man forsøkte å holde børsepipen i ro.

– Både under kvalifiseringen, og ikke minst i finalen, så hørte man speaker skudd for skudd. Publikum var også veldig mye tettere på enn det vi er vant med. Dette var litt av en opplevelse. Utvilsomt et arrangement som har kommet for å bli, sier Kolstad Claussen om det første Landsskytterstevnet innendørs.

Imponert over Simon

Ola Fjuk-Herje fra Aurskog jobber i Det Frivillige Skyttervesen og var med å arrangere nyvinningen innendørs. Han lot seg imponere over skytingen som ble levert.

– Simon gjorde det veldig bra. Den finalesettingen der han skyter med fulle tribuner, trykk fra speaker og kort skytetid er noe helt annet enn det han normalt gjør i OL-øvelsen. Det er imponerende at han er så god i begge i deler.