– Det hadde vært billigere å satse på bordtennis...

HAR HEVET LISTA: Emil Heyerdahl var godt fornøyd med sin debut som Formel-kjører i det svenske STCC-mesterskapet, der han fikk sin første pallplassering til tross for at han var desidert yngst. Nå satser han mot en ny sesong i sitt blå fartsmonster med140 hester under panseret og en toppfart på 220 km/t.

HAR HEVET LISTA: Emil Heyerdahl var godt fornøyd med sin debut som Formel-kjører i det svenske STCC-mesterskapet, der han fikk sin første pallplassering til tross for at han var desidert yngst. Nå satser han mot en ny sesong i sitt blå fartsmonster med140 hester under panseret og en toppfart på 220 km/t. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BJØRKELANGEN: Emil Heyerdahl er klar til å ta et nytt steg som Formelfører. Men vet at økonomien er like stor utfordring som konkurrentene.

DEL

I en alder av 14 år kastet Emil seg i fjor inn i Formula supportklasse i det største svenske racingmesterskapet (STCC).

Det ble en debutsesong som han har all grunn til å være fornøyd med.

Til tross for at han var desidert yngst i klassen, sikret Emil seg både en pallplassering og en sjetteplass sammenlagt.

LES OGSÅ: Linda og Mona er prikk like og deler «alt» – til og med jobben: – Vi føler det litt som vi er samme person

Nå legger han lista høyere, vel vitende om at det er realistiske ambisjoner, men er samtidig klar over at økonomien vil være en medvirkende faktor.

Økonomisk utfordring

– Utstyrsmessig hadde det vært billigere og satset på bordtennis. Men vi har nå en gang valgt motorsport, selv om det er en idrett der utstyr og økonomi henger godt sammen og er viktige faktorer for å lykkes, sier teamsjef og pappa Erik når Indre Akershus Blad besøker duoen i den nybygde garasjen på Bjørkelangen, dit familien flyttet i fjor høst.

For tiden jobbes det knallhardt med å få budsjettet på plass foran kommende sesong.

LES OGSÅ: OBS-varsel fra kommunen: Svært dårlig is på Tævsjøen

– Målet er å ha 500.000 til årets satsing. Klarer vi det, har vi likevel et budsjett på sparebluss i forhold til de fleste konkurrentene, og det er tøffe tider på sponsormarkedet for tiden, forteller senior Heyerdahl, selv aktiv bilsportutøver i et tosifret antall år.

Grundige forberedelser

Emil, som nå har blitt 15 år, overlater intet til tilfeldighetene i satsingen mot 2018-sesongen.

Ordentlig kjøring blir det naturligvis lite av nå vinterstid. I stedet er bilen i full gang med å bli plukket fra hverandre for å prepareres optimalt foran sesongen.

LES OGSÅ: Banken satser mot framtiden – Dette er de nye kunderådgiverne

Derimot blir det mye fysisk trening og styrketrening.

I tillegg til simulert kjøring på de forskjellige baner, godt plassert i et førersete identisk med det han har i bilen, foran en stor dataskjerm.

– Den fysiske formen er veldig viktig, det gjelder både styrke og kondisjon, sier Emil.

Han er i gang med sitt siste år på Bråte ungdomsskole, og er full av lovord over skolens vilje til å tilrettelegge for motorsportsatsingen.

LES OGSÅ: – Jeg forstår hvorfor folk slutter i kommunen!

– Det blir en del fravær og mye å ta igjen innimellom, men med det opplegget jeg har hatt, har dette gått veldig bra, sier den ambisiøse 15-åringen – som har et hårete mål på sikt, men er klar over at det er mange fighter og kronglete veier som må forseres før han er der:

Å leve av å være motorsportutøver.

Artikkeltags