Gå til sidens hovedinnhold

Emil (19): – Det har gått over all forventning

Etter å ha kjørt bil i timesvis, kunne Emil Heyerdahl slippe jubelen løs.

Det ble champagnesprut på Bjørkelangen-karen og hans to teamkamerater i Autorama etter nest siste runde av årets langdistanseracing Hankook 24 Hours på Hungaroring.

– En optimal helg. Teamet stilte med to biler i dette 23-timersløpet. Vi endte som nummer en og tre. Nå går vi «all in», sier 19-åringen med adresse til siste runde i årets mesterskap i Florida om en drøy måned.

«All in» betyr totalseieren i mesterskapet både i hovedklassen der Emil kjører og i juniorklassen og beste fører individuelt. I den sistnevnte kategorien er unge Heyerdahl en brennhet kandidat til å hente hjem seieren.

Har blitt lagt merke til

Bjørkelangingen har hatt en knallsterk debutsesong i langdistanseracing.

Ikke bare har han utviklet seg til Autoramas sikreste og beste fører. Han har også blitt lagt merke til innen langdistanseracing.

– Det har gått over all forventning. Jeg har faktisk vært teamets raskeste og en av klassens aller raskeste førere gjennom hele sesongen, og har etter hvert fått desidert mest kjøretid av oss som kjører Dette har selvsagt registrert i miljøet, forteller en berettiget stolt unggutt.

– Hva er suksessfaktoren?

– At jeg kjører både fort og rent. Jeg har vært minimalt involvert i situasjoner som oppstår når så mange biler kjemper side om side i 12 eller 24 timer.

– Hvilke tanker gjør du deg om neste sesong?

– Det er allerede mange baller i lufta og mye som må på plass, blant annet økonomisk. Nå er likevel fokuset rettet mot avslutningsløpet i Florida, hvor det også er en jobb å få finansiert det. Det er bare å stå på videre, samtidig som jeg må takke mine lokale sponsorer som har vært med meg gjennom denne sesongen og gitt sine viktige bidrag til at jeg har fått gjennomført den som jeg har gjort.

LES OGSÅ: Allerede som to-tre-åring var Emil opptatt av alt som durte – i dag er målet å bli stor stjerne: – Det er deilig å få betalt for alt jeg legger ned

Kommentarer til denne saken