Lørdag 14. april kommer Elvis-orkesteret der nevnte For The Heart Band, der Hauer har med seg en rekke lokale krefter, til kultursalen på Bjørkelangen.

Situasjonen som ledet fram til legendebesøket startet da pianist Ole Kristian Ruud meldte forfall.

– Jeg og fatter’n (Erling Hauer, journ. anmrk.) satt og drodla om hvem vi kunne kalle inn som vikar, da han plutselig spurte meg om vi skulle gå rett til kilden, eventuelt toppen. «Hva om vi kontakter Glen D. Hardin sjøl?», forteller Håkon Hauer.

Vi må fortelle litt om Glen D. Hardin før vi går videre.

Les også: Kommer helt hjem med bejublet forestilling

Ikke hørt om’n, sier du?

Men Elvis, Roy Orbison, Ray Charles, nevnte Emmylou & Gram, Johnny Cash og en viss Jerry Lee Lewis har du kanskje hørt om?

Hardin har spilt med alle.

Han var dessuten den som arrangerte låtene Elvis spilte da han gjorde comeback på slutten av 1960-tallet etter nesten et tiår som skuespiller i Hollywood.

– Hardin skapte Elvis-lyden slik vi kjenner den etter at han begynte å opptre i hvite dresser, og spilte med Kongen i årevis, sier en strålende opplagt Håkon Hauer.

Etter å ha fått tak i telefonnummeret til Hardin, tok For The Hearts kordame, Monika Walter en utenrikstelefon til pianisten i USA.

– Monikas ektemann er nemlig amerikaner, så hun har diksjonen inne. Det første Hardin spurte om, var om jeg var en imitator. Da Monika fortalte at vi gjør vår egen greie, var han interessert, forteller Hauer.

Les også: Jubilerer med storslått artistparade

Den foreløpige enden på visa, var at Hardin er med For The Heart Band da 14-mannsorkesteret inntar Aurskog-Hølands nye kulturstorstue i Bjørkelangen skole lørdag 14. april.

– En stor takk til fatter’n. Han har bestandig tenkt ukonvensjonelt og støtta meg i alt jeg gjør. Jeg er jo litt nervøs, mest for hva Hardin sier om «vestmarkamerikansken» min når jeg synger, men jeg gleder meg aller mest. Dette blir et show for historiebøkene, bebuder Håkon Hauer avslutningsvis.

Billetter til konserten er lagt ut for forhåndssalg.