Årets Elgritt, som Høland Sykkel arrangerer fra Høland Stadion 28. mai, er et jubileumsritt, siden det er femte gangen rittet arrangeres. Det har vært økning i deltagelsen fra år til år hele veien, og i fjor var det 575 deltagere inkludert de som kjørte Knøtterittet og Kalverittet.

– Trimløypa har vært 20 kilometer, men en del av deltakerne har gitt uttrykk for at dette er i lengste laget, spesielt hvis man vi ha med seg de litt mindre barna. Derfor lanserte Elgrittet i fjor en løsning som litt humoristisk ble kalt «20 kilometers trimløype med snarvei», forteller rittleder Jørn-Ole Nes i Elgrittet.

Snarveien betyr at man følger hovedtraseen fra Høland Stadion til Elverhøy, opp til Fjellsdalen hvor det er matstasjon for små og store trimmere før man fortsetter ned til Fosser.

Men istedet for å kjøre 20 kilometersløypa, kjører man gang/sykkelstien direkte til Løken og Stadion, og da blir distansen bare på rundt 10 kilometer.

Nytt av året er egen familieklasse blant de som tar Elgrittet som en helgetur, uansett hvilken distanse man velger, og uten tidtaking.

Kravet for å delta som familie er at det er minst to deltagere, og at de helst er av forskjellige generasjoner.

– Søsken kan også gå an. Det er ingen begrensning i antallet per familie. Det vil bli en rekke spennende premier på de familiene som blir trukket ut, så her gjelder det bare å stille opp, sier Nes til Indre Akershus Blad.