– Siden starten i 2013 har Elgrittet etablert seg som et av de mest attraktive sykkelrittene på Romerike. Rittet har de siste årene hatt over 500 deltakere, og framstår som meget profesjonelt, sier leder Tom Erik Halvorsen i Høland IULs komité for Årets hølending.

LES OGSÅ: – Vi elsker å shoppe! Se bildene fra damenes aften

Videre i nominasjonen heter det at «Elgritt-komiteen legger ned enormt mange dugnadstimer, og har virkelig klart å bygge en merkevare som er meget viktig for HIUL. I tillegg gir arrangementet gode kroner inn i gruppene og kafeen».

Den neste kandidaten har flere ganger blitt nominert til både Årets hølending, og forløperen, Årets momoing.

Det er ingen overdrivelse å kalle kandidaten en levende legende.

Hege Riise var også nominert i 2017 etter en sterk sesong med LSK Kvinner.

2018-sesongen har vært enda sterkere og seriemesterskapet var sikret flere serierunder før slutt.

LSK Kvinner er også klar for cupfinalen, som spilles samme dag som prisen deles ut: 1. desember.

– Dessuten har Hege klart å lede laget til kvartfinale i Champions League, hvor de i mars skal spille mot selveste Barcelona. Kruttsterkt, mener Halvorsen og hans medsammensvorne.

Han beskriver den neste kandidaten som et ja-menneske med store bokstaver.

– Uvurdelig innsats

– Kåre Skedsmo la ned en uvurderlig innsats i forbindelse med planering og bygging av HIULs fantastiske aktivitetspark. En suveren dugnadsinnsats er nødvendig for å få til slike prosjekter. Kåre stilte opp med utstyr og maskiner, og la ned mange timer på prosjektet.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt utløste budkrig: – Allerede dagen etter visning var eiendommen solgt til over prisantydning

– I tillegg er Kåre en person som alltid stiller opp for nærmiljøet om det er på dugnad, som tilskuer eller som deltaker på sosiale arrangementer, roser Tom Erik Halvorsen.

Damene i sportskafeen i Hølandshallen er den siste nominerte for 2018. Sportskafeen er hjørnesteinen i HIUL, og gir idrettslaget meget gode inntekter.

Damene har de siste årene sørget for over en million i omsetning, og drevet et overskudd på over 600.00 kroner.

– De entusiastiske damene bruker mye av sin fritid på å bake, lage vaffelrøre, middager og annen servering. De stiller alltid opp når det er store arrangementer, og har også mange timer bak disken for å selge alt som produseres gjennom året. Og alt dette gjør de med et smil. Imponerende, utbasunerer Tom Erik Halvorsen avslutningsvis.