Elgrittkomiteen foretok onsdag kveld en siste gjennomgang for å sjekke at alle detaljer er på plass.

Blant annet konstaterte man at påmeldingen er i rute med tilsvarende fra de to foregående år, med opp mot 500 forhåndspåmeldte.

I tillegg kommer deltakerne i barnerittene, Knøtterittet for de aller minste med trehjulssykkel eller liten sykkel med støttehjul, som kjører en runde på stadion, eller Elgkalverittet for de litt større, som skal gjennom ei løype rundt i Løken på cirka 1,5 kilometer.

På disse to barnerittene er det gratis påmelding på Stadion, og ved innkomst vanker det Elgritt-medalje, og gratis pølse og/eller is og saft.

Normalt er det opp mot 100 deltakere på barnerittene.

Med det været som er spådd ligger alt til rette for kanskje ny deltakerrekord, og ikke minst en trivelig familiedag på Høland stadion.

Elgrittet er et dugnadsarrangement, hvor de forskjellige gruppene i laget, samt Aurskog-Høland Fotballklubb stiller mannsterke opp.

100 funksjonærer

Alle gruppene som stiller med mannskaper, får betalt fra Elgrittet for dugnadsinnsatsen, som gir kjærkomne penger i gruppekassene.

Totalt jobber rundt 100 funksjonærer under rittet.

Elgrittet gjør også at det drypper mye omsetning på kafeen, rittet koster for eksempel 6–700 elgburgertallerkner til alle deltakere og funksjonærer.

Det hersker derfor ingen tvil om at dette arrangementet er vinn-vinn for alle parter.

Det er flere løypelengder i Elgrittet, 54 og 32 kilometer for aktive og trim med tidtaking, mens familieklassen hvor foreldre og barn tar en rolig søndagstur, kan velge mellom 10 og 20 kilometer.

For disse er det matstasjon like før Fosser med saft, vann og bananer, mens de som kjører lengste løypa for forfriskninger ved Kolstadfoss, og ved innkomst.

Medlemmer av håndballgruppa står for matstasjonene.

Ellers legges det opp til kalde dusjer underveis i de lange løypene i form av vannspredere, ikke minst på stadion ved innkomst.