Gå til sidens hovedinnhold

Elgrittet venter flere deltakere etter at flere ritt er nedlagt

Artikkelen er over 3 år gammel

LØKEN: Grunnet vegvesenets nye regelverk rundt landeveisritt, ha rmange sykkelritt blitt nedlagt. Så er ikke HIULs Elgrittet. Nå profiterer arrangementet på nedleggelsene.

Elgrittet, som arrangeres av HIUL- Høland Sykkel, går av stabelen søndag 27. mai, som planlagt fra Høland Stadion.

Vegdirektoratets nye Forskrift om sykkelritt på veg, har imidlertid skapt store problemer for mange arrangører av sykkelritt, på grunn av de skjerpede kravene til vakthold, og mangel på personell.

Derfor har mange ritt rett og slett blitt nedlagt.

Bare i det nære Østlandsområde har rundt ti ritt – både terreng og landevei blitt lagt ned.

– Elgrittet er et grusvei/terrengritt, som også krysser større veier, og derfor er det store krav som skal innfris, sier ledere for vakt og sikring, Christian de Flon og Roger Engh til Indre.

Det er tre kategorier vakter som skal gjennom forskjellige kurs, mest omfattende er opplæring av stasjonære og mobile vakter, som får myndighet til å dirigere trafikken ved veikryss eller andre kritiske punkter.

LES OGSÅ: Aktiv 50-årsfeiring: Massemønstring og mimring!

For Elgrittets vedkommende var i fjor ca. 70 vakter i aktivitet, men av disse er det ca. 20 som skal gjennom kurs og bli autorisert.

Autorisasjonen gjelder for fem år.

Øvrige ca. 50 vakter skal vise vei både for ryttere og andre trafikanter, på punkter som er ufarlige langs løypa.

Påmeldingen er i full gang

Påmeldingen til årets Elgritt er i full gang, og nå, ca. en måned før rittet, har allerede rundt 70 deltagere meldt seg.

Det er stort sett på linje med påmeldingen på tilsvarende tidspunkt i fjor, men det store rushet kommer tradisjonelt de siste to-tre ukene før rittet.

LES OGSÅ: Gjorde reint bord – akkurat som sist!

I og med at så mange ritt er lagt ned, regner man med at det vil bety økt påmelding i forhold til tidligere.

– I fjor var det ganske nøyaktig 500 deltagere som var påmeldt, men i tillegg var det også ca. 75 unge syklister som kjørte Kalverittet på ca. 2 km, eller Knøtterittet på ca. 200 meter, gjerne på trehjulssykkel, forteller rittleder Jørn-Ole Nes.Kommentarer til denne saken