– Hjelp oss å glede andre

GLADE HJELPERE: Inger Heggen Olsen (t.v.), May Bunes og Ivar Dammerud aktiviserer beboerne ved Bjørkelangen sykehjem på frivillig basis. Nå ønsker de seg hjelp. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

GLADE HJELPERE: Inger Heggen Olsen (t.v.), May Bunes og Ivar Dammerud aktiviserer beboerne ved Bjørkelangen sykehjem på frivillig basis. Nå ønsker de seg hjelp. FOTO: ROGER ØDEGÅRD

Artikkelen er over 1 år gammel

Ivar, Inger og May ønsker hjelp til å aktivisere sykehjemsbeboerne.

DEL

– De eldre stråler hver gang vi kommer og tar de med ut en tur. Det er høydepunktet på dagen å få komme seg ut i verden. Takknemligheten er så stor. Gevinsten min ved å gjøre dette er gleden ved å glede andre, sier Ivar Dammerud.

LES OGSÅ: Millionene renner inn: – Kompetansen som kreves i denne jobben er det nesten bare vi som har

Han startet med å ta de eldre med ut da moren hans havnet på sykehjemmet på Hemnes i 2014.

Etter at moren ble overflyttet til sykehjemmet på Bjørkelangen i 2016 døde hun, men Ivar fortsatte med å hjelpe til. Sammen med fem damer møtes de hver mandag på Bjørkelangen sykehjem, hvor noen går ut på tur, mens alle er med på hyggestund inne på hjemmet.

– Jeg liker å gå i frisk luft selv, så det er en en vinn-vinn-situasjon, presiserer bjørkelangingen.

Tiltaket går gjennom Aurskog-Høland frivilligsentral.

Nå ønsker de seg flere hjelpere.

– Etter hvert ønsker vi også å arrangere hyggestunder i bygget med omsorgsleiligheter. Det blir for beboere fra sykehjemmet og for de som bor i omsorgsleilighetene. Vi starter opp med det før jul. Når det er sagt, så er høydepunktet å være ute. Når vi kan gå på uteserveringa nede i Gågata i strålende sommersol, da koser de som mest, slår Inger Heggen Olsen i Aurskog-Høland frivilligsentral fast.

May Bunes har selv arbeidet ved Bjørkelangen sykehjem og vet godt at det ikke kan forventes at de ansatte kan ta beboerne med ut på luftetur.

– Nei, de som jobber her har hendene fulle. Det gir en god følelse å hjelpe andre. Hvem som helst som har mulighet til å være med på dagtid er velkomne til å hjelpe oss, slår hun fast.

Inger Heggen Olsen forteller at det er muligheter til å hjelpe andre som trenger det også.

LES OGSÅ: Brukte 13,2 millioner kroner på konsulenter på halvannet år – se oversikten her

– Mange som bor hjemme får hjelp med å hente ved, måke snø, handle, være bistand ved drosje til legevakt og sykehus også videre. Det er mange oppgaver vi hjelper til med. Ta kontakt med frivilligsentralen hvis du vil være med og hjelpe på et eller annet nivå.


Artikkeltags