Vil ha fullpris for elbiler i bomringen

Oslo  20171002.
Det blir dyrere å kjøre inn i hovedstaden fra mandag morgen. Det koster 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden (mellom FULLPRIS: FRP ønsker at elbilistene skal betale fullpris i bomringen.

Oslo 20171002. Det blir dyrere å kjøre inn i hovedstaden fra mandag morgen. Det koster 54 kroner for bensinbiler og 59 kroner for dieselbiler å passere bomringen i rushtiden (mellom FULLPRIS: FRP ønsker at elbilistene skal betale fullpris i bomringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fremskrittspartiet foreslo onsdag at også elbiler skal måtte betale full pris i bomringen i Oslo. Frp stikker kjepper i elbilhjulene, mener MDG

DEL

– Jeg ser ingen fornuftig grunn til at ikke alle biler behandles likt i bommer og for øvrig også når det gjelder alle avgifter, sier Fremskrittspartiets Carl I. Hagen til NTB.

– Hvis alle biler ble behandlet likt uavhengig av drivstoff, kunne vi fjernet alle bommer i landet, fremholder han.

Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne rister på hodet over forslaget.

– Jeg fatter ikke hvorfor Frp alltid skal straffe de som velger miljøvennlig. Fortsatt er fire av fem passeringer i bomringen med eksosbiler, sier hun til NTB.

Ferske tall fra Fjellinjen for Oslo og Akershus viser andelen elbiler som passerer bomringen i rushtiden om morgenen, var på rekordhøye 27,8 prosent i november. (NTB)

Artikkeltags