Suksess med håndballskole i Fetsund

PROFFE: Simen Schønningsen hadde tatt med flere proff-venner som trenere på håndballskolen.

PROFFE: Simen Schønningsen hadde tatt med flere proff-venner som trenere på håndballskolen. Foto:

FETSUND: Schønningsen Akademiet ble for første gang arrangert denne uken. Påmeldt var 100 barn og unge i alderen 12-16. Håndballskolen er helt og holdent drevet av frivillige foreldre.

DEL

Det kryr av ungdom i Eika Fet Arena. Målet med håndballskolen har vært å lage noe proft, og styremedlem i prosjektgruppa, Karianne Sandvoll, kan meddele at det har vært vellykket på alle mulige måter.

— Man er jo gjerne litt stresset for at alt det praktiske ikke skal gå eller at man skal møte store utfordringer underveis, men det har gått ganske knirkefritt.

— Deltakerne har fått utdelt ball, drakt med navnet sitt trykket på, bag og flaske. De har også fått mulighet til å få dette signert av proffene, forteller Sandvoll.

Styret består kun av frivillige som har tilknytning til FET IL, og de har hatt jevnlige møter siden i høst. For å få det til å gå rundt, har lokale bedrifter bidratt.

— Matbutikkene har sponset mat, frukt og drikke. Gansvika, Fet Pizza og Garcon har stilt med lunsjer. I tillegg har Proff Klær sponset oss med trykking på drakter. Disse draktene har vi i ledelsen tatt med hjem om kveldene, slik at deltakerne har fått nyvaska drakter hver dag.

Ønsker tradisjon

Instruktørene kommer fra LTH og flere profilerte håndballspillere har vært innom og trent ungdommen. Stine Bredal Oftedal, Hanna Bredal Oftedal, Sander Sagosen, og sist, men ikke minst: hovedinitiativtaker Simen Schønningsen. Schønningsen spiller til daglig håndball i Ribe Esbjerg i Danmark.

Schønningsen er også fornøyd med håndballskolen. Det er han og faren Espen som har satt i gang det hele.

— Det har gått over all forventning! Vi har spilt mye håndball, men har også hatt teori. Vi har lært om skadeforebygging med Fet Fysikalske og jobba masse med hodet, forteller Schønningsen.

Grunnen til at han ønsket å arrangere noe slikt i hjembygda er ganske enkel.

— Jeg var på håndballskoler da jeg var yngre selv, og har masse gode minner derfra. Jeg reiste land og strand for å delta, så derfor er det så fint å arrangere noe lokalt. Det er også veldig positivt med tanke på rekruttering, påpeker han.

Schønningsen er motivert til å gjøre dette til en tradisjon.

— Så lenge det er interesse for det, vil jeg gjerne holde denne håndballskolen så lenge som mulig. De som er her, er her for å lære mer om håndball. Det er en fin gjeng! Det er en av de største grunnene til at dette har blitt en suksess, barna er genuint interessert i sporten.

— I år har vi hatt deltakere fra store deler av Østlandet: Oslo, Østfold og Romerike. Neste år håper vi at vi er enda mer eksklusive og at lista blir full fortere.

— Lærerikt

De fire venninnene Karlina Brattbo, Julie Sårheim Nesteby, Isabelle Sølvberg-Skagestad og Madelen Indianna Garpe-Hallø begynner å bli veldig slitne på håndballskolens siste dag, men de sitter bare igjen med gode opplevelser.

— Jeg synes at både instruktørene og de proffe har vært flinke til å gi oss individuelle tilbakemeldinger, og det har vært veldig lærerikt, forteller Madelen.

De er alle klare på at de vil komme tilbake neste år.

— Vi er mer gira på håndball nå, meddeler Julie.

— Vi gleder oss veldig til håndballsesongen starter igjen til høsten, sier Karlina.

Den store drømmen er landslaget.

— Og enten Vipers Kristiansand eller Györ, avslutter Isabelle.

Artikkeltags