I fjor startet byggingen av 18 leiligheter i Løken sentrum. Tre bygg med seks leiligheter i hver er planlagt, og det første reiser seg i full fart.

– Dette blir fine bygg, synes jeg, og de første leilighetene blir klare til innflytting i mars, sier megler Kenneth Sverre i Aktiv Eiendomsmegling Bjørkelangen.

De seks neste skal stå klare på sensommeren. Salget har megleren ikke noe å si på.

– Fire av seks leiligheter i det første bygget er solgt, og tre i trinn to. Dette er lettsolgte leiligheter, og alt nytt er lettsolgt om dagen, slår Sverre fast.

Leiekar fra «Pelle»

Det er flere lokale snekkere og håndverkere som jobber på byggeplassen i Løken sentrum. Da Indre var på visitt var Tore Grøndahl fra Løken i full sving. Han er egentlig i staben til Kjell Tore Skedsmo, som opprinnelig er fra Løken og bosatt på Jessheim.

– Jeg jobber til daglig for «Pelle», men mellom to prosjekter hadde jeg litt ledig tid, og jobber her midlertidig, sier Grøndahl.

Leilighetene som bygges på tomta mellom Løken Senter og gamle Løken kirkegård er beslektet med Festningsåsen Panorama. Begge prosjektene er det Nordbohus Lillestrøm AS som står bak byggingen av.

Ifølge megleren er det litt forskjell på kjøperne i disse to nesten tilsvarende boligtypene.

– Det er mange yngre som har kjøpt i Festningsåsen, mens her er det litt godt voksne kjøpere selv om det også er noen i 30-åra. Nesten alle kjøperne er fra Løken og omegn, og det er akkurat som ventet. Det er mange som kjøper leilighet som alternativ til enebolig, sier Sverre.

Fint supplement

På Løken er det allerede bygd en rekke leiligheter de siste årene. 48 av dem står på sagtomta, kun et steinkast unna leilighetene som bygges nå. Og i Skattumlia ved Høland stadion bygges det leiligheter i regi av Hjott Bygg AS. Kenneth Sverre mener leilighetene midt i sentrum vil gi Løken en fin tilvekst.

– Dette er helt riktig i forhold til utviklingen av Løken som tettsted. Til sammen vil disse ulike leilighetene utfylle hverandre. Dette er rimelige leiligheter i forhold til at det er nytt, sier Sverre.