Arrangementet er nummer to i Eidsverkets serie «Til Bords Med», den første var Farmen-vinner Halvor Sveen fredag 19. januar.

– Dennis har vært med på det meste av det som rører seg i norsk teater og film, og det er en ære å få ham til Eidsverket, sier Cathrine Resch-Karlsen.

Temaet er «Livets opp- og nedturer, veien dit jeg er i dag».

– Med hans lune smil og humor får gjestene innsikt i veien til toppsjiktet i den norske skuespillerverden. Akkompagnert av en treretters middag samtaler vi, ler vi og kanskje gråter vi. Akkurat du kan være med å bestemme retningen denne middagen skal ta, bebuder Resch-Karlsen.

Dennis Storhøi er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, uteksaminert i 1985.

Les også: Bussjåfør Eli (67): – Jeg elsker vinterføre, det er jo en fin utfordring

Han debuterte på den Nasjonale scene i «Fruen fra Havet» i 1985, har siden den gang hatt roller innen alle sjangre blant annet i «Dracula», «Chicago» og «My Fair Lady».

I disse dager er han aktuell i rollen som «monsieur Thenerdier» i «Les Miserable» som hadde premiere 8. september 2017, forestillingen spilles for fulle hus til og med 18. mars 2018.

Lokalt ble Storhøi sist sett som Engebret Soot i Eidsverkets «To Tårn» i 2017 og i samme rolle i Soot-Spelet på Ørje i juni 2017.

Han har stemme i utallige animasjonsfilmer som Pusur, Wall-E og Madagaskar 2.

Les også

Er det ikke lov til å ta seg en fest lenger?

Storhøi debuterte på film i 1988 i den ikke helt ukjente «Kamilla og Tyven».

Han var også hovedrolleinnehaver i «Kampen om Tungtvannet» i 2015, hvor han innkasserte tittelen «Årets mannlige skuespiller» i Gullrutens kåring.

– Her kan det refereres side opp og side ned om store prestasjoner, premierefester og tøffe tak. Veien dit han er i dag har ikke bare vært en lek, men veien dit har gjort han til den flotte, inkluderende og kunnskapsrike mannen han er i dag, avslutter Cathrine Resch-Karlsen.