Landsens musikk for landsens folk!

COUNTRYMUSIKK FRA LANDET: Val Vallery og bandet hans er klare for å spille countrymusikk i låven på Eidsverket lørdag. Foto: Knut Framstad

COUNTRYMUSIKK FRA LANDET: Val Vallery og bandet hans er klare for å spille countrymusikk i låven på Eidsverket lørdag. Foto: Knut Framstad

Artikkelen er over 2 år gammel

BJØRKELANGEN/SØNDRE HØLAND: Langt inne i Dalsroa bor det en amerikaner ved navn Lawson E. Vallery. En mann med mange talenter, ikke minst når det gjelder å synge og skrive tekster.

DEL

Langt inne i Dalsroa bor det en amerikaner ved navn Lawson E. Vallery. En mann med mange talenter, ikke minst når det gjelder å synge og skrive tekster.

I fjor platedebuterte han i en alder av 73 år.

Les også: - Det jeg ikke lærte på skolen, lærte jeg av storebror "Pellik", som også var mitt idol, lærte jeg av "Persen" Tønsberg

Lawson, som har tatt artistnavnet Val Vallery, vokste opp i småbyen Alexandria og Louisiana i Texas på 1940- og 50-tallet.

Han er europeisk og norsk mester i skyting flerfoldige ganger, og forklarer opprinnelsen til våpeninteressen slik.

– Det er lang vei mellom byene i Texas. Hvis bilen brøt sammen, og du skulle komme i skade for å måtte ta fatt apostlenes hester, var det skapninger som sto klare til å spise deg, som ulver og pumaer. Da var hagla god å ha med seg, sier han på brei Texas-dialekt til Indre Akershus Blad.

Skolen fikk han aldri noe særlig dreisen på. Først da han som voksen tok High School-utdanning, fikk han anerkjent at han var sterkt ordblind.

– Jeg sleit både med skrevne ord og tall, men jeg hadde et fotografisk minne. Rim husket jeg blant annet veldig godt, sier han.

På debutplata, Wanted – the Rambler leverer Vallery og bandet hans autentisk country i tradisjonen Kris Kristofferson/Merle Haggard, og låtene på CD-en handler om «hard livin' and hard lovin'», som Vallery selv uttrykker det.

Lørdag spiller Val Vallery i låven på Eidsverket – skreddersydd musikk i skreddersydde omgivelser!

Artikkeltags