På jakt etter ender året rundt

MORO: – En samler av badeender har alltid gliset på lur, bedyrer Claus Selle. Venner og familie alltid er på utkikk etter ender til ham. Det er alltids plass til en til, hvis den er spesiell.

MORO: – En samler av badeender har alltid gliset på lur, bedyrer Claus Selle. Venner og familie alltid er på utkikk etter ender til ham. Det er alltids plass til en til, hvis den er spesiell.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

LØRENFALLET: – Jeg har smakt and, men det er ikke det jeg foretrekker til middag, humrer Claus Selle som likevel jakter på ender. – Men de er av gummi!

DEL

Humoristisk blikk, ladet bankkort og samlerdilla er det som skal til for å lykkes på jakta. Den har ført 300 trofeer i alle varianter hjemme i Lørenfallet.

– Det var mest for humorens skyld at jeg kjøpte én enslig and til badekaret i sin tid, forklarer Selle.

Det hele begynte for over 20 år og mange gakk-gakker siden. Den aller første var en klassisk, gul type. Litt seinere dumpet Selle over den rake motsetningen, en svart, rampete and med flammelakkering og djevelhorn. Dermed var det gjort.

– Der og da begynte jeg å samle på badeender, jeg ble så fascinert av variasjonen! Og jeg er alltid på utkikk når jeg er på reise. For så vidt engasjerer det tre generasjoner; døtrene mine har også funnet flere ender og min mor har sydd gardiner og setetrekk til meg. Med andemotiv, selvsagt.

Endene tok etter hvert over badekaret. Og siden de får ikke invadere hele huset, havnet de på do der Selle har hengt opp de mest originale til utstilling. Her kan alle gjester ta seg tid til å studere variasjonene.

Samler

– Jeg liker å samle på ting. Da jeg var liten samlet jeg på bamser og hadde rundt 200, forteller Selle.

Som voksen ga han dem bort til politiet som har med bamser til barn de møter under husbråk og andre oppdrag. I dag har han byttet ut myk teddypels byttet ut med ender i gummi.

– Det er tilfeldig at det ble nettopp badeender, men når man først begynner å legge merke til dem, er det et utrolig mangfold – badeender kommer i alle varianter og der ligger fascinasjonen min.

Artikkeltags