13. september er det stortingsvalg. Kampen om velgere og posisjoner er i full gang. Meningsmålingene kommer tett. Stortingskandidatene farter land og strand med brede smil og løfter om ditt og datt.

Apropos løfter: Mye prat og lite handling holder ikke i det lange løp. Valgdeltakelsen går nedover, og aller lavest er deltakelsen blant folk under 30 år.

Ved forrige stortingsvalg gikk 77,8 prosent av de stemmeberettigede til valgurnene i Aurskog-Høland. 2.306 personer stemte på forhånd. 6.792 personer stemte på valgdagen.

Den lokale velgeroppslutningen var ganske bra, men blant de folkevalgte i Aurskog-Høland er det en gjengs oppfatning at bra kan bli bedre. Åtte politiske partier i kommunen har derfor satt i verk et tverrpolitisk prosjekt for å øke valgdeltakelsen.

Ett av tiltakene er at lokalpolitikerne samles til politisk torg rundt om i kommunen hver lørdag fram mot stortingsvalget. Her får velgerne muligheten til å møte de politiske partiene.

Bra!

Lar du være å bruke stemmeretten, kan du ikke påvirke hvilke politikere som skal styre samfunnet de neste fire årene. Da overlater du til andre å ta valg på dine vegne.

Tar du sjansen på det?

Er du usikker på hvilket parti og hvilke politikere du skal stemme på? Skaff deg mest mulig informasjon. Les deg opp. Følg med på nyhetsinnslag og valgdebatter. Snakk, og gjerne diskuter, med venner, kolleger og familiemedlemmer.

Hva er viktig for deg?

– Det er umulig å finne et parti man er enig med i ett og alt. Det gjelder meg også. Vi må velge det partiet vi er mest enig med, lyder oppfordringen fra Arbeiderpartiets lokale valgkampgeneral Steinar Ottesen.

Kloke ord.

Godt valg – enten du stemmer på forhånd eller på valgdagen.