– Nå skal folk få gode nyheter!

Det sier Håkon Mjelstad, vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, til Indre Akershus Blad.

De skyene du ser på himmelen nå skal vi få dyttet vekk, mener meteorologen.

– Dagen i dag vil bli bra etter hvert. Tirsdagen blir også ganske fin – ikke helt fritt for skyer, men høye temperaturer og sol. Vi vil nok bikke 25 varmegrader, kanskje høyere enn det også.

Utover kvelden tirsdag vil dog noe bygevær treffe.

– Det er litt sånn vi stadig opplever om sommeren. Ustabile luftmasser som kommer fra Danmark eller Sverige, i dette tilfellet Sverige. Da vil vi oppleve litt regn og tordenbyger, som kan fortsette utover natten. Onsdag er det også fare for regn og torden, men det blir ikke spesielt kaldt.

Som vi er blitt så vant med om sommeren, vil onsdagen by på en lommer stemning. Det meste gir seg på onsdag, tror meteorologen.

– Du har uflaks om du treffer på en byge på torsdag!

Høye temperaturer hele uken

Torsdag, fredag og den kommende helgen vil været holde seg stabilt.

– Helgen er noe å se fram til. Det blir mye pent vært, forteller Mjelstad.

Temperaturene vil holde seg høye gjennom hele uken – også under bygeværet i midten av uken.

– 25 grader er lett innen rekkevidde. Jeg tør ikke love 30 grader, men vi kan nære oss enkelte dager. Tirsdag og torsdag ser ut til å bli varmest. Temperaturene vil synke en anelse i helgen, men det er ikke noe som oppleves kjøligere. Det blir absolutt muligheter for utekontor denne uken!

– Jeg må bare spørre: Er dere sikre denne gangen?

– Vi kan aldri være helt sikre, men denne gangen føler jeg meg ganske sikker. Det er klart, vi snakker en uke fram i tid, og det er alltid noe som kan vurderes når vi nærmer oss, men jeg synes det ser veldig bra ut, avslutter Mjelstad.