Moroa startet umiddelbart. Aleksander Martinsen hadde to store sjanser før vi hadde spilt 12 minutter. Så kom situasjonen som preget kampen.

Martin Spidsberg var sein i en duell med Even Melby, og han fikk direkte rødt kort av dommer Robert Krolikowski. Videobildene fra den direktesendte kampen på indre.no viser at frispark og gult kort hadde vært mer riktig.

Sørumsand utnyttet selvfølgelig at de var en mann mer, og Ola Vestreng, Dani Husanovic og Vegard Servold sørget for at hjemmelaget ledet 3-0 til pause.

Det så tungt ut for bortelaget.

– Det var en feil utvisning og det fikk vi smake på. Målet for 2. omgangen er skape litt kaos, sa Eirik Haugen i pausen. Og kaos ble det etter en svært amper 1. omgang.

Sørumsand fortsatt presset i 2. omgangen, og de burde ha scoret både fire og fem mål. Vestreng og Servold hadde hver sin i aluminiumen, og de skapte bra når de fikk fart på ballen.

Balltap ga scoringer

Til slutt ble Sørumsand overmodige. De fikk noen ballmist og AHFk utnyttet situasjonen. Først reduserte Jonas Grahn, og så var det Aleksander Martinsen som satte inn nummer to. Det ble et lite drama på Sørumsand.

Hjemmelaget hadde to store sjanser for å punktere kampen, igjen, men klarte det ikke.

Like før fulltid ble Martinsen felt innenfor sekstenmeteren, og dommer Krolikowski pekte på straffemerket. Storscorer Martinsen tok straffa selv og fintet keeper bort og sørget for 3-3. Det var Martinsens 18. scoring, og han er andremann på toppscorerlisten i 4. divisjon.

– Vi ødelegger for oss sjøl ved å ikke gjøre det vi sa vi skulle. Det er frustrerende. Og selvfølgelig burde vi ha avgjort kampen etter alle målsjansene vi har, sa Yngve Servold til Indre Akershus Blad, som var svært skuffet.

– Men vi har holdt plassen da med ett poeng her. Og når jeg går gjennom videoen så er det mye positivt der.

I borteleiren var stemningen bedre, selv om de følte seg litt bortdømt.

– Den utvisningen ja. Vi var klart best i åpningen av kampen, og vi viser enorm moral, igjen, ved å komme tilbake på denne måten. Nå er plassen sikret, og hvis vi gjør ting riktig fremover kan vi klare NM-kvalik, sa Jonas Grahn, som nok en gang var en av AHFKs beste spillere.

Både Sørumsand og AHFK har 31 poeng, og SIF har tre mål bedre målforskjell.