Gå til sidens hovedinnhold

– Dette var veldig ergerlig

Thomas Tørnby fikk en begredelig start på årets sesong.

Thomas Tørnby og hans team var mer enn klare for å vise hva de duger til da årets første NM-runde i rallycross gikk av stabelen på Gardermoen lørdag.

Etter lange forberedelser og gode opplevelser under testkjøringen, lå alt til rette for at rømsjingen skulle kjempe i toppen av supernasjonal klasse 4.

De store forhåpningene fikk seg imidlertid en knekk allerede før moroa startet.

Under lørdagens treningsrunde kjørte Tørnby inn til tredje beste tid, men da første heat gikk, var det uten Tørnby og hans Toyota. Det samme i heat nummer to – ingen Tørnby.

Selv om teamet jobbet på spreng med å finne ut av problemene, klarte de heller ikke å få bilen klar til start i de to siste innledende heatene.

Fant ikke feilen

– Hva skjedde?

– Før første heat oppsto en elektronisk feil som gjorde at vi ikke fikk strøm ut til følere, coilen og bensinpumpa. Den feilen klarte vi ikke å finne ut av. Vi har ikke opplevd å måtte bryte et løp før på denne måten, forteller rutinerte Thomas Tørnby til Indre Akershus Blad.

– Hva tenker du nå?

– Dette var veldig ergerlig og var en veldig dårlig start på sesongen. Vi var veldig godt forbredt. Når vi ser hvilke tider de andre har kjørt på under lørdagens heat, hadde vi vært med og konkurrert helt i toppen om bilen hadde fungert som den har gjort på trening, sier 40-åringen som håper at bilen blir klar til neste NM-runde.

– Vi har gått gjennom bilen uten at vi klarer å finne feilen og vet ikke noe mer hva vi får gjort. Derfor leverer vi bilen til motorbyggeren mandag og håper han finner feilen.

– En god sammenlagtplassering er kjørt allerede, dessverre. Nå får vi fokusere på enkeltresultater og gjøre det best mulig enkeltløp. Sånn er det dessverre, fastslår Tørnby.

Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo vant A-finalen på Gardermoen og leder sammenlagt foran neste NM-runde som kjøres på Grenland motorsportsenter 12.-13.9. før årets rallycross-sesong avsluttes på Momarken bilbane 3.-4. oktober.

Kommentarer til denne saken