Mandag ble Myrseth tildelt idrettsprisen for 2020 av Aurskog-Høland kommune og Aurskog-Høland idrettsråd.

– Dette var overraskende og veldig stort for meg sa en blid 15-åring etter å ha fått overrakt prisen av ordfører Gudbrand Kvaal på rådhuset.

Prisen er på 20.000 kroner. I tillegg vanket det diplom og blomster.

Fra gokart til shortcar og E-sport

Marcus fikk prisen for sine prestasjoner på gokartbanen og i sin etter hvert nye idrett shortcar. Det siste er en biltype som kan konkurrere både på asfaltbaner rallycrossbaner bakkeløp og isracing.

I tillegg har han i dette koronaåret med begrensede muligheter til tradisjonelle konkurranser også startet med e-sport. Kort fortalt er dette elektronisk konkurransespilling der utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike dataspill på datamaskiner eller spillkonsoller.

For Marcus del er det selvsagt bil det gjelder. Oppslutningen om e-sport har vokst voldsomt de siste årene. I dag kan profesjonelle turneringer følges av flere millioner mennesker verden over. I flere land, deriblant i Norge, sendes e-sport på nasjonale TV-kanaler.

– Dette er en spennende konkurranseform. Hvor mye jeg kommer til å satse på den framover er usikkert, men den er veldig fengende, sa Marcus etter å ha fått overrakt prisen.

– E-sport er noe en ikke kommer utenom framover, sa Anita Hokholt Engh i Viken Idrettskrets.

Hun kunne fortelle at den nye storkretsen har begynt å sette økt fokus på denne form for sport.

Bygger ny bil

Likevel er det shortcar prisvinneren vil fokusere mest på kommende sesong.

– Vi er i gang med å bygge ny bil hjemme i garasjen, forteller Marcus.

«Vi» er han og pappa.

Etter ha kjørt gokart til og med 2019-sesongen, valgte den fartsglade tiendeklassingen på Bjørkelangen skole å satse på shortkart denne sesongen.

– Det var spennende å prøve noe nytt, sier Marcus, som blant annet kan se tilbake på en sølvmedalje i NM og deltakelse i FIA Motorsport Games i Roma bak gokartrattet.

Debutsesongen i shortcar har også vært en opptur, selv om konkurranseaktiviteten har vært koronabegrenset.

– Det har vært en prøve- og læresesong, oppsummerer han nøkternt.

Han rakk likevel å teste alle trinnene på seierspallen i NM-rundene og ta en fjerdeplass totalt.

Prisen som han fikk på rådhuset var definitivt en inspirasjon til å krumme nakken enda litt mer i forberedelsene inn mot en ny sesong.