Det er to grunner til flyttingen, forteller leder av arrangementskomiteen, Erik Bakke. Den store byggeaktiviteten i området som tidligere var «hjertet» i arrangementet, gjør dette området uegnet denne gang. Samtidig har arrangøren et ønske om å teste ut Bjørkelangen stasjon og parken rundt, da dette er planlagt å bli Bjørkelangens framtidige kulturkvartal.

Flyttingen innebærer en del forandringer i forhold til tidligere arrangementer. Her gir Erik Bakke en praktisk guide for de besøkende:

Festivalens hjerte:

Blir på bussholdeplassen foran Bjørkelangen stasjon. Her vil hovedscenen rigges opp. Derfra vil det være musikk og andre aktiviteter hele dagen. Det har aldri vært flere artister på plass i løpet av et Stuttreist & Himlaga-arrangement som i år.

– Artistene spenner fra profesjonelle til hobbyartister og nye talenter. Stuttreiste alle sammen. Fra hovedscenen blir det også en avdeling for de yngste, samtidig som Aurskog-Høland kommune skal dele ut tidenes første folkehelsepris, samt kulturpris og kulturstipend.

Stenger vei:

Stasjonsveien gjennom sentrum, fra innkjøringen til Intersport til innkjøring Briskebyveien ved gamle Gangnesbygget, vil bli stengt for gjennomkjøring hele lørdagen.

Parkering:

Skal i utgangspunktet skje ved Bjørkelangen videregående skole og ved rådhuset. Dersom været tillater det, vil også Bjørkelunden været et alternativ.

Vi vet av erfaring at det kan bli trangt om plasser, og vil ha parkeringsvakter i sving. Vi henstiller til publikum og følge skilting og vaktenes anvisninger, er Erik Bakkes oppfordring.

– Noe for enhver smak

Hva skjer hvor:

Den avstengte Stasjonsveien:

Denne strekningen vil i sin helhet bli benyttet til salgsboder og stander.

Gjenbruk er en sentral ting i våre dager, og Stuttreist & Himlaga vil ha et ekstra fokus på dette i og rundt Gjenbruksbutikken til Normisjonen som ligger i dette området, kan Erik Bakke fortelle.

Stasjonsparken:

I denne Bjørkelangen sentrums siste grønne lunge, vil det bli stor aktivitet for både store og små, forteller Erik Bakke og lister opp: Skogselskapet vil servere helgrillet elg. Bondelagene er på plass med en minibondegård. Kjelle videregående skole presenterer seg selv, samtidig som barna kan forsøke seg som hyttebyggere. Friluftslivet vil bil ivaretatt gjennom Bjørkelangen JFF og Mangenfjellet turlag.

I det nye opparbeidede parkområdet rundt vanntårnet vil Barnas turlag ha en aktivitetsløype. Frivilligsentralen vi være på plass med sin aktivitetshenger, mens AFSK vil komme med en klatrevegg og hos Finstadbru bueskyttere kan barna prøve deg som Robin Hood. Aurskog-Høland hundeklubb vil vise fram agility. I tillegg vil et titalls andre foreninger presentere seg og sin virksomhet i dette området.

– Det skulle med andre ord ligge vel til rette for et Stuttreist & Himlaga med noe for alle og enhvers smak, sier Erik Bakke og ønsker store og små vel møtt.