Kun fjorårets cup overgår årets deltakerantall på 179 lag. I 2021 var det 20 lag mer, men den høye oppslutningen forteller at cupen vår stadig er populær.

– Også i år har vi solid deltakelse fra klubber utenfor Aurskog-Høland og våre naboområder, forteller turneringsleder for arrangørklubben AFSK, Per Helge Lien til Indre Akershus Blad.

Nest største arrangement til nå

Da Indre besøkte Aurskoghallen på den tredje av fire turneringshelgene, er det niåringene som er i aksjon.

– Se på all idrettsgleden. Det viser at cupen virkelig betyr noe for barna. I år har for øvrig Askers 11-årslag valgt å utvide deltakelsen med overnatting i hallen for å lage et skikkelig punktum på sesongen sin. Det er slikt vi setter pris på, forteller Lien.

I løpet av de fire cuphelgene blir det spilt 300 kamper med gutter-8 som den desidert mest populære klassen.

– De spiller neste helg. Her er det 38 lag som skal i aksjon og flere hadde det vært om vi hadde hatt kapasitet. Det har stått lag på venteliste i lang tid, sier Lien, som samtidig peker på det engasjementet og den innsatsen foreldre i fotballgruppa gjør for å dra i land et så stort arrangement.

– Aurskog Sparebank Cup er en eneste stor dugnad som gir viktig bidrag til både det økonomiske og det sosiale i kubben vår. Samtidig er vi takknemlige for at Aurskog Sparebank stadig er en viktig støttespiller i arrangementet, slik banken har vært siden starten i 1988.

Vind i seilene

Blant de lokale lagene lørdag, var Blakers J9-lag.

– Vi vant en kamp, spilte en uavgjort og tapte en, er den raske oppsummeringen fra de unge spillerne i rødt og blått som nettopp har fått sine fortjente medaljer for innsatsen.

– Aurskog Sparebank Cup er en turnering vi må ha med oss. Spillerne har gledet seg til turneringen i lang tid, forteller lagleder Ingrid Thoreid.

Hun er også stolt over at det er vind i seilene i jentefotballen i Blaker for tiden.

– Det jobbes godt, og nå begynner vi å se resultater, men det er stadig plass til mange flere spillere, forteller Thoreid.

Fra blått til grønt

På sidelinjen i Aurskoghallen denne formiddagen, finner vi også en meget engasjert leder for et av AFSKs to jentelag, Jan Ingar Ottesen. Det en kar som har slitt ut en del par fotballstøver i Høland IL. Nå er det derimot grønt som gjelder.

– Etter at jeg flyttet til Aurskog, ble det naturlig med klubbytte. Selvsagt blir det litt vennskapelig mobbing når jeg treffer familien og gamle lagkamerater i Høland, som bror Bjørn, daglig leder i klubben, men litt patriotisme og rivalisering er helt greit bare det skjer med et smil om munnen, sier Ottesen.

Han kunne definitivt konstatere at spillerne hans hadde smil om munnen gjennom hele turnering.

– Dette har vært gulroten for spillerne helt siden utendørssesongen var slutt. Slik tror jeg det er for veldig mange av lagene som deltar her.