Som nominasjonskomiteen innstilte ble Roger Evjen, ikke ovarraskende, valgt til ordførerkandidat.

– Dette er stas, og veldig moro, sier Evjen til Indre Akershus Blad.

Et enstemmig nominasjonsmøte, uten motkandidatur, ga Evjen sin fulle støtte.

– Det skal man aldri ta for gitt, og jeg kjenner det er godt å vite at jeg har partiet i ryggen. Det gir energi til å drive valgkamp, slår ordførerkandidaten fast.

Kommunevalget 2023 har han langt framme i panna.

– Mandag er det ett år igjen til valget, så nå er det bare å brette opp ermene.

Leder Steinar Ottesen i Aurskog-Høland Arbeiderparti er glad for valget.

– Roger Evjen har støtte fra alle arbeiderlagene, og er er den beste kandidaten vi kan ha, sier Ottesen og forklarer hva han mener:

– Han var en kjempegod ordfører politisk, og samtidig veldig synlig og besøkte alle deler av kommunen. Nå skal vi gjøre jobben, og har ett år på å sørge for at han blir valgt til ordfører. Det er hele partiet motivert for. Det er grunnen til at vi har hatt såpass tidlig nominasjon, og nå har vi laget «Team Roger».

– Litt sånn amerikansk?

– Ja, litt sånn. Jeg tar med meg mye fra amerikansk valgkamp, og vi skal jobbe for Roger og laget et team rundt ham, sier Ottesen.

Allerede da nominasjonskomiteen avga sin enstemmige innstilling gjorde Roger Evjen det klart at han savner jobben som ordfører.

– Jeg trivdes veldig godt i den rollen i gamle Aurskog-Høland kommune. Jeg syntes det var moro å drive politikk på heltid, og det var moro å fronte en kommune. De to elementene likte jeg godt i den rollen. Jeg har et veldig sterkt ønske om å bli ordfører i Aurskog-Høland kommune igjen, slår Evjen fast.

Nå er ordførerkandidaten valgt, og resten av lista skal fylles med kandidater til kommunevalget neste høst.

– Men vi skal alltid ha programmet klart før vi nominerer, så folk vet hva de blir nominert inn i. Vi pleier å ha nominasjonsmøte i november, og jeg tror endelig frist er i februar selv om vi har interne frister før den tid, sier partiets førstekandidat Roger Evjen.