– Der vil vi så sammen med barn, det er planteloppis for alle, Aurs eget plantesalg og oppsetting av historiske blåskilt. Stiftelsen inviterer alle planteelskere til en plantebyttedag/planteloppis hvor du kan ta med deg dine stiklinger eller planter som du ønsker å bytte eller selge. Du må gjerne ta med deg både stueplanter, stauder, grønnsakplanter, løk eller det du har.

– Arrangementet er gratis og åpen for alle. Hvis du ikke har mulighet til å komme på plantedagen vår, men ønsker likevel å bidra til å spre planteglede? Da kan du gjerne komme innom Aur på forhånd for å donere stiklinger, eventuelt planter. Disse vil bli solgt til inntekt for Aur, forklarer Greta Lund i Stiftelsen Aurs hagegruppe.

Hagegruppa består i tillegg av blant andreRagnhild Berg Husmo, Eli Stamsaas og Marit Karlsen.

– Dagen er skreddersydd for de som noen ganger har tenkt at de har for store planter i hagen og at det er på tide å dele de opp. Da kan du ta med deg stiklinger, stauder, småplanter, grønnsakplanter eller hva du har. Det vil være, bærekraftig og smart for lommeboka. Vi sår sammen med alle barna som kommer. Det blir forresten gresskardyrking – egen invitasjon spesielt til alle 1. klassingene er sendt ut, sier Marit Karlsen.

Gresskarkonkurranse

Aurskog Næringsforening inviterer for øvrig til stor gresskarkonkurranse og kåring av Aurskog’s største gresskar på Halloween og barnedisko i Aurskoghallen lørdag 28. oktober.

– Så gresskar på Prestegården og ta med gresskaret til Aurskoghallen på Halloween. De tre største gresskarene i Aurskog får en fin premie oppfordrer Karlsen videre.

Det er Aurs egen hagegruppe i samarbeid med Aurs arrangementskomité som arrangerer dagen. All inntekt går til prestegården.

– Dette er et veldig uhøytidelig arrangement, men med en visjon om å møte flere plantemennesker, utvide kunnskap, bekjentskap, vennskap og plantesortiment i egen og andres hager og vinduskarmer, avslutter Marit Karlsen.