Romeriksutstillingen 2019 er den 46. i rekken siden oppstarten i Lørenskog i 1973. Fram til og med 2018 var utstillingen i Lørenskog kunstforenings regi, med fra 2019 er det Ullensaker, Nes og Sørum kunstforeninger som samarbeider om å arrangere utstillingen.

Utstillingen har i sin helhet blitt vist i Galleri Jessheim.

– Nå er den delt den i to fullverdige delutstillinger og vises i Sørum og Nes for å nå ut til et bredere publikum. I Galleri Blaker Skanse vises utstillingen fra 2.- 10. november, sier leder May R. Ekseth i Sørum kunstforening.

Hun legger til at det har vært stor interesse for å delta i denne juryerte utstillingen. 364 arbeider ble levert inn, og av disse ble 114 antatt.

Til sammen 80 kunstnere i et aldersspenn fra 17 år og oppover er representert på utstillingen med malerier, fotografier, grafikk, tegning, skulpturer, tekstiler og andre teknikker.

– Publikum kan glede seg til en mangfoldig, spennende og interessant utstilling, så vi håper at mange finner veien til Blaker Skanse for å se utstillingen. Vi ønsker alle hjertelig velkommen, sier Ekseth.