Gå til sidens hovedinnhold

– Dette blir det grommeste markedet i år!

– En gyllen mulighet til å få kjøpt kortreiste produkter på ett sted.

Det hele startet med et ønske fra de kortreiste produsentene om å nå lettere ut til kundene i koronatida.

Lørdag arrangerer initiativtaker Gerd Lovise Seierstad og resten av de korteiste produsentene Bygdas grommeste et marked ved samme navn i Tusenårsparken på Bjørkelangen.

– Da vi så at Stuttreist og Himlaga-arrangementet ble avlyst, så vi vårt snitt til å arrangere noe lignende, men i mye mindre skala. Som sagt, så gjort. Det blir 13 leverandører, av blant annet syltetøy, ullgris, alpakkaull, honning, egg, spekepølser, sopp og bær. Det blir muligheter for smaksprøver, forteller Johannes Hoff Holmedahl i Brainify, som i denne sammenhengen titulerer seg «en innhenta røver» som skal skape blest om Bygdas grommeste.

Han presiserer at Mattilsynet og kommunelegen i Aurskog-Høland er kontaktet for å få presise koronaråd i markedets anledning.

– Det blir ekstra mye logistikk. Vi har en del frivillige verter som skal passe på at myndighetenes anbefalinger blir overholdt. Det blir maks 50 personer inne på det avgrensede området om gangen. Vi har en app som sørger for å regulere antallet på en presis måte. Skulle det bli mye folk, kan de som venter ta seg en tur opp i Amfi Bjørkelangen Torgs Stuttreist og Himlaga-butikk så lenge.

Rosinen i pølsa for den musikkinteresserte lørdag blir dessuten en konsert med det kritikerroste orkesteret Åkerland, som vil spille sanger fra sitt siste album i Tusenårsparken.

– Det er en del avstander her i kommunen. Lørdag kan du få alt på ett brett på Bjørkelangen. Det er gøy å kunne vise fram alle kvalitetsproduktene de lokale aktørene tilbyr i bygda. Dette blir skikkelig stas. Dette blir det grommeste markedet i år! Vel møtt, avslutter Johannes Hoff Holmedahl.

Kommentarer til denne saken