Gå til sidens hovedinnhold

– Det var deilig å endelig kjenne på denne følelsen igjen!

Etter månedsvis uten å kunne kjenne på konkurranseinstinktet, dro mange ungdommer på smilebåndet tirsdag kveld.

Tidlig i november ble all innendørs kampaktivitet forbudt grunnen koronapandemien.

Det medførte at alle håndballkamper ble avlyst i Norges håndballforbunds Østregion.

Sju måneder senere kunne mange håndballspillere til stor glede lete fram drakten sin, da Lillestrøm kommune sist uke åpnet for kommunale arrangementer utendørs.

1. juni åpnet Norges Håndballforbund og Lillestrøm håndballklubb beachhåndballbanene og satt i gang kamper ved sitt anlegg utenfor Skedsmohallen – i strålende sol!

– Det var til stor glede for kommunes håndballag som har meldt seg på årets beachserie. Hele fire lag dro fra Sørumsand til Skedsmohallen denne tirsdagen.

Det sier Trine Sneeggen Fors, trener for G13 i Sørumsand Idrettsforening (SIF). Sammen med J12 og G14 representerte de klubben i Lillestrøm.

– For flere av lagene var dette første møte med beachhåndball, og alle gledet seg til igjen kjenne på kampfølelsen.

Kan leke seg mer

Beachhåndball er tilnærmet lik tradisjonell innendørs håndball, men spilles på sand. Det er en god måte å utvikle individuelle tekniske og taktiske ferdigheter, samt bygge det sosiale rundt laget. Som i barnehåndballen er det tilpassede regler for de yngste – og som trener kan man enkelt involvere alle spillerne på et lag da det er færre spillere per lag enn i tradisjonell håndball inne.

– Det artigste med dagen var å spille kamper og ha det gøy med venner, sier Philip Fors (13) til Indre Akershus Blad.

Idrettsgleden var å finne hos samtlige barn og ungdom denne kvelden, spesielt hos Philip.

– Det er viktig å ikke være så seriøs, men å leke seg på banen. Det aller kjekkeste målet mitt kom etter et godt spill fra de rundt meg, som gjorde at jeg kunne trikse inn en backhand i mål, og det var gøy. Siden det er få spillere på banen kan man score mange mål. Det er ikke lov å takle, noe som første til at flere på laget mitt turte å prøve mer enn de vanligvis gjør inne i hallen. Det var morsomt.

Tilskuerne fikk se flyvere, piruetter og godt fotarbeid på forsvarsspillerne. Spillerne lekte seg i sanda.

Mestring i sandkassa

Thomas Usler stilte impulsivt som dommer under arrangementet.

Han har vært involvert i opplæringen av nye dommere de siste ukene, og var på vei til arenaen for å se på de første kampene. Når det viste seg at behovet for en ekstra dommer var til stede, var ikke Usler vanskelig å be.

– Jeg er mest fornøyd med stemningen blant spillere, ledere, foreldre og dommere denne ettermiddagen. Det å se hvordan ungdommene tør å «leke i sandkassen» og samtidig føle mestring. Siden tempo er såpass høyt rekker de jo ikke være skuffet hvis de ikke fikk det helt til, og de får samtidig raskt mulighet å prøve igjen. Det som var dagens høydepunkt for meg, helt konkret, var da treneren til det ene laget applauderte et mål som ble satt i nettet av deres motstandere, og sa «fantastisk, den der burde de nesten fått tre poeng for». Når slikt skjer på en idrettsarena, samtidig som man ser hvordan ungdommer raskt mestrer denne alternative håndballen, blir en jo bare motivert til å bidra.

Dommerne koste seg på arenaen. De har ventet like lenge som spillerne på å kjenne kampfølelsen. Med fokus på fair play av alle involverte parter ble arrangementet en fin start på kampsesongen for spillerne og dommerne.

Uten å vite hva beachhåndball er, var det et spent J12 lag som stilte til sin første kamp sammen med hovedtrener Hilde Hansen.

– Jentene likte det, og det var gøy å se. Vi gleder oss til mandag!

Da skal nemlig jentene fra Sørumsand til Tærud beachbane – det andre beachanlegget i Lillestrøm kommune – for mer kamptrening.

Kommentarer til denne saken