Unge, lokale motorsporutøvere viser seg stadig fram.

Denne helgen imponerte aurskogingen Felix Heiberg med andre- og tredjeplass i Citroën DS3 Cup i Padborg Park.

Det gjør at han også er tredjemann sammenlagt etter den første av cupens seks runder.

I cupen, som har blitt kjørt i Danmark siden 2011, er samtlige bilder identiske, noe som gjør at førernes egenskaper av tungen på vektskålen.

16-årige Felix fra Aurskog var nykommer i cupen, eller rookie som det heter på fagspråket, men viste definitivt ikke noen husmannsånd i konkurranse med et snes danske konkurrenter.

Sammen med teamkamerat Knud Erik Knudsen sørget han for at det var nordmennene som rådde i Padborg Park.

Teamkamerat Knudsen var strået hvassere enn Felix og hentet hjem første og andreplass, noe som sendte han til topps i poengsammendraget, åtte poeng foran Felix som definitivt ikke hang med nebbet over andre- og tredjeplass i de to løpene.

Det var bra. Ikke noe mer å si om det, er aurskogguttens korte oppsummering av debuten i denne cupen.

Nyter debuten og ser framover

– Du har gått fra GT5 i Norge i fjor til denne cupen i Danmark i år. Er det noen forskjell?

– Helt klart. Det er mye tøffere racing her. Det skrubbes ikke og ingen gir en millimeter, men det passer meg bra. Dette har gitt mersmak, selv om det må til litt karosseriarbeid med bilen etter helgen, forteller en fornøyd unggutt.

– Hvilke av de to finaleløpene var du mest fornøyd med?

– Helt klart det første. Der fikk jeg ikke bilen i gir i starten og raste mange plasser ned fra startspor tre. Utover i løpet stemte alt veldig bra og jeg avanserte opp til tredjeplass, men jeg hadde marginene på min side. Rett etter målgang, begynte bilen å gå på to sylindere, og jeg avanserte til andreplass. En av mine danske konkurrenter foran meg i mål hadde passert en annen bil, men fikk en tidsstraff på 20 sekunder.

– Og nå nyter du den fine debuten?

– Ja, men samtidig må jeg begynne å se framover mot neste runde og «preppe» for den. Den går siste helg i mai.