– Jeg håper på holde nervene under kontroll og gjøre en bra konkurranse. Og så får jeg god erfaring som blir godt å ta med seg, sa jenta, som fyller 16 år om et par måneder til Indre Akershus Blad før avreisen til EM i luftvåpen i Tallin.

Hun levde opp til begge deler. Først ble det en femteplass i den individuelle finalen etter å ha vært nest best i kvalifiseringen over 60 skudd. Så, som rosina i pølsa, skjøt hun sammen med lagvenninnene Tiril Tran Brendryen og Pernille-Nor Woll Norge til sølv i lagskytingen.

– Mesterskapet ble en stor opplevelse. At det ble medalje, var helt topp. I tillegg lærte jeg masse og fikk med meg erfaring fra to finaler, forteller den ferske EM-medaljøren, som konkurrerte med skyttere som var opptil fire år eldre.

– Godt å roe ned

Synnøve er klar på at hun kjente på alvoret da hu entret standplassen som en av åtte skyttere som skulle gjøre opp om den individuelle EM-tittelen.

– Jeg fant ikke helt roen, var ganske nervøs, og fikk ikke helt flyten, er hennes oppsummering.

I lagkonkurransen tre dager sener skjøt det norske laget seg fra til finale, der Polen ble for sterke og vant 17-13. Uten at det la noen demper på humøret hos de tre treffsikre jentene.

– Sølv er bra det også. Det har vært noen fine dager, men det var godt å komme hjem og roe ned litt også, sier hun på telefonen hjemme fra Blaker.

Der hadde blitt både litt kake og taco første kvelden etter hjemkomsten, mens luftgeværet var plassert i våpenskapet til fordel for skolebøker.

– Jeg har vært borte fra skolen ei uke., og har litt å ta igjen der. Da er det bare å sette i gang, sier sølv-Synnøve.