Innehaver Axel Borsheim i Big Dream Steakhouse synes myndighetenes koronahåndtering mot utelivet er vinglete.

– Med dagens smittesituasjon er vel restriksjonene nødvendige, men jeg synes de er vinglete. Nå er det nedskalert på åpningstider og hva vi kan servere og ikke servere. Det hadde egentlig vært lettere å stenge ned helt, så kunne vi heller ventet med å åpne igjen til vi kan kjøre som vanlig.

Siden Borsheim åpnet restauranten i år, faller han ikke inn under koronakompensasjonsordningen fra det offentlige.

– Ikke slik reglene er i dag i alle fall. Jeg vil likevel understreke at vi holder åpent innenfor de retningslinjene som er, og gjestene er flinke til å bruke oss. Mange har vært takknemlige for at vi fortsatt holder åpent og gleder seg til å komme.

– Det setter vi stor pris på. Flere firmaer kommer hit og bespiser sine ansatte, så fortsetter de festen hjemme. Folk finner løsninger, slik er det jo. Restriksjonene kunne ikke kommet på et dårligere tidspunkt for vår del. Vi håper på bedre tider etter jul, sier Borsheim.

– Ivaretar meteren uten problem

Innehaver Henny Bråten i Meierigaarden kro og selskapslokaler i Lørenfallet forteller at de holder åpent.

– Vi åpner alle rommene våre og har god plass til å ivareta meteren her. Vi har valgt å kjøre bordbestilling. Vi har dog mistet mye catering, noe som påvirker driften negativt. Vi holder åpent med bordbestilling til og med søndag denne uka før vi stenger resten av året. Vi har planer om å åpne igjen første helga i januar. Vi må bare se an situasjonen og ta en dag av gangen.

– Cola eller øl har ingenting å si

Christian Holth i Fjøset restaurant på Finstadbru tar de nye restriksjonene til etterretning.

– Vi holder åpent så lenge beholdningen rekker og selger ut den maten vi har. Det rekker nok til og med helga. Siden stenger vi og permitterer ansatte.


Holth mener myndighetene heller burde bedt restaurantene stenge enn å beordre skjenkestopp.

– Det hadde vært lettere å forholde seg til. Det virker som om politikerne ikke ønsker å stenge oss ned helt, for å gjøre det lettere for seg selv. Om du drikker cola eller øl har ingenting å si for smittespredningen. Jeg synes restriksjonene er vinglete, men det er jo de virkemidlene som brukes. Vi må bare gjøre det beste ut av det. Nå åpner vi tidligst midt i januar igjen. Det er trist for de som må permitteres og går inn i jula med uvisshet rundt jobben sin.