Sentralbordet i Aurskog Sparebank var rødglødende fra fredag klokka 12.00, da billettene til ekstrakonserten i Aurskog kirke med en rekke lokale artister ble lagt ut.

I løpet av ti minutter var 200 billetter revet bort og tre timer etterpå var alle 500 borte.

Martin Halla er en av flere solister fra hele kommunen som skal delta under konserten 18. desember.

– Det er supermega-hyggelig med en sånn respons, spesielt siden det er en gratiskonsert. Det er jo ikke alle som har like god råd i disse tider. Det gir det hele en ekstra dimensjon, sier aurskogingen, som i årene før pandemien arrangerte flere fullsatt julekonserter i Aurskog kirke.

Nå gleder han seg til å dele scene med Avalanche, Uslipt, Lene Anett Killingmo, Jens Andreas Kleiven, Ole Johannes Åleskjær, Petter Simonsen, Geir Fagermoen og Maria Rye.

– Må legge meg i hardtrening

– Petter har jeg hørt om siden jeg var liten. Jeg har sett opp til ham i mange år, og nå skal vi stå på samme scene. Det blir kjempegøy. Jeg skal blant annet synge Fairytale of New York sammen med Maria. Hun er et fyrverkeri på scenen, så jeg må legge meg i hardtrening, fastslår Halla, som i dag bor i Bergen med familien.

Markedssjef Helene Enger Skjønnhaug i Aurskog Sparebank er overveldet over responsen fra publikum.

– Det er bare helt rått. Vi er helt målløse. For en oppmerksomhet. Vi fikk veldig mange telefoner rundt klokka 12, da billettene ble lagt ut, så det var helt klart at folk satt klare. Det var flere som bestilte mange billetter i én fei, så det er flere vennegjenger som drar sammen. Det er så gøy. Vi solgte ut konsertene enda raskere i år enn i fjor, da vi måtte avlyse. Det er helt fantastisk at bygda slutter opp på denne måten rundt arrangementene våre, sier Skjønnhaug.