Gå til sidens hovedinnhold

– Det er gøy å vise at en kan bli god også i en liten klubb

Artikkelen er over 1 år gammel

Ragnhild Mathea Helmersen løp inn til en oppsiktsvekkende syvendeplass på kortdistanse i yngste juniorklasse under årets NM- orientering. Neste år er det medalje som er målet for 17-åringen fra Gansdalen.

Det var med blandede følelser jenta fra Fet O-lag bokførte sin beste prestasjon i o-løypa noensinne.

– Jeg leverte ett av mine aller beste løp. Plasseringen var godt i overkant av forventningene. Samtidig var det så lite opp til pallen. Kun 47 sekunder manglet fram til bronsemedaljen.

– I etterkant ser hun at hun kunne ha plukket disse sekundene ved noen anledninger underveis, vet at nå er det for sent å gjøre noe med det. I stedet ser hun raskt framover.

– Nå har jeg fått bevis på at jeg kan være god nok til å kjempe om NM-medaljer i framtida. Jeg får et nytt forsøk i sprint-NM som starter snart, men fokuset går mer mot neste år.

Orienteringssporten er noe hun er flasket opp med. Det var noe hele familien drev med på hobbybasis. Først da hun kom i ungdomsskolealder bestemte hun seg for å satse målbevisst for å se hvor langt hun kunne nå. Det bragte henne etter hvert til orienteringslinja på Wang toppidrett da hun skulle i gang med videregående skole, et valg hun ikke angrer på selv om hun må pendle inn til hovedstaden.

Selv om hun er enslig svale i Fet o-lag om toppsatsing, har hun ikke hatt noen tanker om å mele overgang til en større klubb med et bredere og større treningsmiljø.

– Jeg stortrives i Fet og synes det er gøy å vise at en kan bli god også i en liten klubb, sier Ragnhild Mathea som ikke hvilte på laurbærene etter den oppsiktsvekkende syvendeplassen. Kort tid etter var hun på plass på skitrening på Hvalstjern.

– Jeg driver med langrenn og håndball også. Det begynner etter hvert å bli litt i meste laget med tre idretter, så jeg må snart ta et valg, sier hun, men lar det raskt skinne gjennom at det blir sommeridretten med kart og kompass som får førsteprioritet.

– Denne vinteren blir det likevel full pakke både i langrennsløypa og på håndballbanen, for henholdsvis Fet skiklubb og Fet IL, sier den trenings- og konkurranseglade 17-åringen.

Kommentarer til denne saken