I løpet av fem dager, fra onsdag til søndag denne uka vil ti forskjellige idretter kåre 18 norgesmestere som sjelden får noen plass i mediebildet eller TV-ruta.

Nå får disse utøverne for en kort stund føle seg i «Hall of fame» og bli eksponert for hele det sportsinteresserte Norge. To kongepokaler skal også deles ut

– Det blir ekstra spennende, sier 17-åringen fa Bjørkelangen før han skal i gang.

Det skjer fredag med kvalifisering. Kommer han til finalen blir han å se fra halv elleve og utover på lørdagsformiddagen.

Alt nytt

– Øvelsen er ny. Sykkelen er ny. Dette er årets førte konkurranse for min del. Jeg har ikke andre ambisjoner enn å gjøre det beat mulig, men visst hadde det vært artig å komme til finalen, sier Benjamin.

Han har i år tatt steget opp i den store klassen i enduro og byttet ut 125 ccm Yamaha med 250-kubikk.

– Den sparker skikkelig fra. Jeg fant ut at tiden var inne til å bytte til større sykkel nå, og jeg kommer til å bruke denne sesongen til forberedelsen til neste som forhåpentligvis blir som normal igjen, sier unggutten.

Mens en vanlig endurokonkurranse går over en til tre timer, unnagjøres den nye NM-øvelsen på et titalls minutter.

– Øvelsen er en blanding av supercross og enduro som kjøres på en bane med både naturlig og kunstig oppbygde hindre etter utslagsmetode. 15 kjørere skal kvalifisere seg for lørdagens finale. Der, som i kvalifiseringsheatene er det fellesstart. Det er duket for action og spenning en gros, sier pappa Hans Kristian Bernhus.

Ytterligere en bjørkelangenkar, Terje Hagen, er med i mesterskapet. Han kjører i 125 ccm-klassen.