– Det er alltid artig å ta medaljer, spesielt når det blir gull. Når jeg i tillegg tar med meg litt godfølelse fra gjennomføringen av løpene, har det tross alt vært noen positive dager, sier den ferske europamesteren til Indre Akershus Blad.

Han er likevel krystallklar på at det var ikke var i snøføyka i tyske Arber han hadde sett for seg å være disse dagene. Derimot på vei til Beijing.

Slik ble det ikke.

– Da jeg ikke klarte å kvalifisere meg dit, må jeg finne meg i at det ble EM i stedet, sier 25-åringen fra Blaker, vel vitende om at dette er et mesterskap rangert på andre hylle da alle de beste nå er i eller på vei til OL i Kina.

Fant igjen litt av den gode følelsen

Like viktig som mix-stafettgullet, var følelsen Johannes sitter igjen med etter helgen som etter en tung innledning ga niende og femteplass på sprint og jaktstart, før han kan titulere seg som europamester etter mix-stafetten.

– Rennene har utvilsomt vært et steg i riktig retning selv om de individuelle plasseringene ikke var all verden, sier Johannes.

Ikke minst har akilleshælen gjennom hele sesongen, stående skyting, tatt et lite, viktig skritt i riktig retning.

– Både skytingen og langrennsformen har bidratt til å bygge litt selvtillit. Nå gjelder det bare å sette sammen alle brikkene i puslespillet som skiskyting er i ett og samme renn, sier Johannes.

At langrennsformen er bedre enn på lenge, viste han da han parkerte de to løperne han gikk ut i tet sammen med på siste runde på sin andreetappe i stafetten og ved å ha raskeste langrennstid på jaktstarten.

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde var en av dem som gledet seg over at blakerkaren igjen viste småglimt av hva han kan på sitt beste, ikke minst på stående skyting under de ufyselige værforholdene, både på den siste serien i jaktstarten og på mix-stafetten.

– Ja, Ola er fornøyd når det treffes på stående, bekrefter Johannes.

Krevende forhold

Han kan ikke huske å ha konkurrert under mer krevende forhold med snø og vind som varierte fra ille til enda verre, noe som gjorde at det ble ekstremt mange strafferunder, spesielt på jaktstarten og stafettene.

Selv om det ikke blir noe OL-start, vil han likevel bli å se i TV-ruta under lekene.

– Jeg er invitert til Discoverys TV-studio sammen med Anne Rimmen og Carsten Skjelbreid under en av kanalens OL-kvelder. Det kan bli hyggelig.

– Hva gjør du når lagkameratene skal kjempe om medaljer der borte?

– TV-sendingene blir neppe prioritert, men jeg er redd jeg det blir vanskelig å holde seg helt unna selv om det blir tungt. Jeg hadde så lyst til å være med der. Slik gikk det ikke, dessverre.