Det enkle er også det beste for Roy: – Det er ikke perfekt, men det har liv og sjel

PLATEKLAR: Roy Botten, aka Roy Albert hall, er klar med ny skive.

PLATEKLAR: Roy Botten, aka Roy Albert hall, er klar med ny skive.

Rockeveteran klar med ny utgivelse.

DEL

Sørumsokningen Roy Botten, med artistnavnet Roy Albert Hall er aktuell med plata SM58 som er gitt ut på strømmetjenester i disse dager.

Den litt mystiske tittelen SM58 henspiller på mikrofontypen som er brukt på de fleste instrumentene og all vokal på Roys nye plate.

Det er den klassiske rockelyden av en mikrofon som tåler like mye juling som Sylvester Stallone.

Til og med den faste lydmannen til Bruce Springsteen har endt på SM58 etter å ha prøvd utallige dyre og flotte mikrofoner.

– Jeg har bevisst valgt bort de kjempedyre crispy supermikrofonene på denne plata, fordi jeg ville ha en opprinnelig rå og ekte kraft i lydbildet, sier Roy.

Denne gangen er de fleste låtene bygd opp rundt en akustisk gitar og vokal alene, men med et mye hardere uttrykk enn man nok vanligvis finner hos samtidens såkalte singer- og songwriters.

Det er rock med akustiske instrumenter som serveres.

– Min gamle SM58-mikrofon gir ørlite naturlig vreng, og har en lyd som tilfører litt mer gammel retrovarme til sangene. Jeg har brukt mye Cajon i stedet for trommesett, og brukt gamle gitarer med gamle strenger på mange av låtene. Som ekstra krydder har jeg prøvd å finne lyder som er litt vintage, som for eksempel de litt småsure pianoene som høres ut som om de er med i gamle westernfilmer. Hele skiva er en hyllest til gammel og ekte lyd. Musikken på plata er spilt av levende mennesker, ikke maskiner. Det er absolutt ikke perfekt, men det har liv og sjel, mener artisten selv.

Alle tekster, melodier og arrangement av Roy Albert Hall. Låtene er innspilt før covid-19 pandemien.

Roy Albert Hall ser på seg selv som en arbeidssky slabbedask som jobber hele tiden.

De siste to årene har det kommet 5 plateutgivelser og tre bøker fra Roy Albert Hall.

Artikkeltags