– Laget leverte en kjempejobb for meg, sa en jublende glad Marius Wold etter å ha spurtet inn til seier på den femte og siste etappen av det internasjonale sykkelrittet Ronde van Oost-Vlaanderen i Gent i Belgia.

Dermed hadde endelig bjørkelangingen, som sykler for et belgisk lag, marginene på sin side i dette rittet der han inntil avslutningsetappen hadde hatt stang ut.

– Endelig satt det, men jeg har hele laget å takke. Alle kjørte for meg i dag, og jeg ble perfekt manøvrert fram i den posisjonen jeg ønsket, forteller han på telefonen fra flyplassen i Belgia, på vei hjem til gamlelandet.

– Når følte du at «dette tar jeg»?

– Jeg var ikke sikker før målstreken var passert, sier Marius som vant med en halv sykkellengde etter tøffe 153 kilometer.

«Det ble noen tårer da Marius vant. Han har vært så nær i flere etapper, litt stang ut. Endelig satt den. To runder alene i brudd for å ta alle sprintene først. Så vinner han rittet i tillegg. Det er sterkt», skrev mamma Linda som fulgte rittet ringside og som med det ga en grei sammenfatning av en av sønnens største dager på sykkelsetet, på Facebook.

– Ja, høstformen er bra, bekrefter hovedpersonen som fikk hele fjorårssesongen spolert av kyssesyke.

Sammenlagt i rittet ble det en 12. plass.