– Foreldrene stiller opp enten det er trening, konkurranse eller dugnader. Vi har en stor ungdomsgruppe for tiden og det kan vi takke de foresatte for. Det er utrolig viktig for oss.

Ordene tilhører leder Rune Herje i Urskog skytterlag.

Skytterlaget er i vinden om dagen med stor aktivitet spesielt på ungdomssiden.

Laget har i løpet av de siste årene blitt et av de mest aktive på ungdomssiden i hele landet.

Nylig arrangerte laget sitt årlige banestevne på skytebanen på Øvre Killingmo.

Nesten 400 skyttere fra hele Østlandet besøkte skytebanen på Killingmo i helga.

Dette gjør arrangementet til et av de største skytestevnene i Norge i år.

Dugnadsånden lever

Stevnet ble arrangert fra onsdag til søndag og i alt har de vært over 30 frivillige i sving på alt fra kjøkkentjenester, standplassledelse og påmelding.

– I tillegg hadde vi over 20 som var på dugnad tirsdag kveld for å gjøre alt klart til stevne. I tillegg hadde vi nesten 40 skyttere i alle aldre fra Aurskog som deltok, sier Rune Herje som ønsker å takke alle frivillige som stilte opp til det han kaller det beste Urskogstevnet gjennom tidene.

I tillegg til at stevnet hadde mange deltakere var lederen også fornøyd med gjennomføringen.

– Jeg har aldri opplevd så mange fornøyde skyttere og tilreisende, hele stevnet gikk uten noen problemer og vi fikk mye god skyting – spesielt fra kvinnene, forteller han.

– Det er ikke mange som kjenner til skytesporten lenger, på landsbasis er det få steder hvor skytesporten står sterkere enn i Sørum, Fet og Aurskog-Høland. Hvor mange andre idrettsarrangement i kommunen er det som har 400 deltakere i alderen 8 til 90 år, spør Herje.

Stor lokal deltakelse

Selv om det var Norgescup i skyting på Vestlandet denne helga kjente de lokale også sin besøkelsestid.

For eksempel var det 39 skyttere fra Urskog som deltok.

Det ble to lokale klassevinnere, begge fra Urskog. Knut Johansen fra Fet vant Jegerklassen med 247 poeng og Mikael Martinsen fra Urskog vant klasse Rekrutt 11-13 år med 349 poeng.

Blant seniorene var det unggutten Martin Qværnstrøm og Roy Lund, begge Blaker, som ble beste lokale. De endte på henholdsvis 6. og 10. plass med 345 og 344 poeng.