Gå til sidens hovedinnhold

Dennis og Emil deltar i virtuelt NM

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag er det duket for et møte mellom norske bilsportstjerner og simulatorførere. Alt skjer uten å bryte koronareglene.

Det melder VG.

Søndag ettermiddag går andre runde i 2020-vårsesongen av SimRacing Grand Prix, hvor landets beste simulatorførere kjemper om å bli norgesmester.

I en tid hvor all motorsport er avlyst og det er mangel av løp å kjøre i den virkelige verden, har en rekke kjente norske førere, deriblant to lokale, meldt sin interesse for å bli med inn i den virtuelle verden og det som ser ut til å bli norgeshistoriens største enkeltløp i simracing.

Dennis Hauger skulle egentlig ha kjørt årets første Formel 3-løp i i Bahrain i helgen. Han skal i stedet sitte hjemme på gutterommet i Aurskog og være med i SimRacing Grand Prix, godkjent av Norges Bilsportforbund som eget NM.

– Det er aldri lett, spesielt ikke mot disse «sim-gutta». Jeg går ikke inn med store forventninger, men topp 3 er et mål, sier Dennis Hauger til VG.

Emil Heyerdahl fra Bjørkelangen deltar også. Han nevnes som en av favorittene av en som følger norsk motorsport svært tett, Simen Næss Hagen som står bak nettstedet parcferme.no.

Rallyførerne Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby er blant deltagerne i tillegg til de beste simulatorførerne i Norge

Det virtuelle løpet foregår denne gang på japanske Suzuka-banen, som betegnes som en av verdens mest krevende racerbaner, og det kjøres i 30 minutter.

NM-runden kan følges direkte via facebook eller youtube

Kommentarer til denne saken