Hyller lokalt racingtalent: – Han er sympatisk, jordnær, reflektert og snill

FORTSETTER UTVIKLNGEN: – Dennis Hauger (t.v.) tar nye steg på racingbanen uke for uke. Det han har gjort denne sommeren i en alder av 16 år og fire måneder er imponerende, sier manager Harald Huysman (t.h.) Foto: Privat

FORTSETTER UTVIKLNGEN: – Dennis Hauger (t.v.) tar nye steg på racingbanen uke for uke. Det han har gjort denne sommeren i en alder av 16 år og fire måneder er imponerende, sier manager Harald Huysman (t.h.) Foto: Privat

Av

– Dennis Hauger er til de grader på rett vei, sier manager Harald Huysmann etter at 16-åringen fra Aurskog for alvor har fått los på sammenlagtseire i det italienske Formel 4-mesterskapet.

DEL

Med seier, andre- og femteplass i helgens tre løp på «hjemmebane» Red Bull Ring i Spilberg, Østerrike, har Dennis nå kun fire poeng opp til ledende brasilianske Gianluca Petecof, etter ha plukket inn 39 poeng i helgens runde, den fjerde av sju.

– Det Dennis Hauger gjør nå, i en alder av bare 16 år og fire måneder, er direkte imponerende. Han tar nye steg hver eneste racinghelg, sier Huysman, manager for aurskoggutten og med slektsrøtter Søndre Høland og den norske fører som gjennom tidene har vært nærmest en plass i Formel-1-bil.

– Jeg har sagt det før og jeg sier det gjerne igjen: Dennis Hauger er et fantastisk naturtalent, men samtidig, og like viktig: Han er en utrolig flott gutt: Sympatisk, jordnær, reflektert og snill. Det å ha alle disse egenskapene i tillegg til racingtalentet han besitter, er gull verdt. Jeg snakket om akkurat disse kvalitetene hans med en annen i det internasjonale racingmiljøet under helgens løp. Hans svar var: That’s what makes great champions.

Samtidig understreker Huysman at snillheten han snakker om ikke er et drawback for Dennis på banen.

Forskjellen på unge Hauger fra «sivil» til han ruller frem til startstreken i sin røde Red Bull-bil, er som på Dr. Jekyll og Mr. Hyde fra Robert Louis Stevensons berømte roman.

– Han har et til de grader killerinstinkt og mental styrke, men dette er også helt avgjørende på den tøffe veien han har staket ut: Å bli Norges første Formel 1-fører.

– Hvor er han på den veien nå?

– Innsatsen hans så langt i sesongen er imponerende, men også helt nødvendig for veien videre. Det er stadig en lang vei å gå, og hovedfokuset er å ta ett og ett løp for å se hvor det ender. Men Formel 1-drømmen er stadig realistisk.

Artikkeltags