Her holder teamkameratene på å kjøre på hverandre igjen

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

(Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Artikkelen er over 1 år gammel

Dennis Hauger fikk snusen på pallplass – samtidig som han var nær ved å krasje med lagkompis Jack Doohan på den aller siste runden.

DEL

Det ble en ny tung løpshelg for Dennis Hauger på Silverstone, der en fremdeles trøblete motor gjorde kvalifisering vanskelig.

Med syvende- og åttendetid ble også sjansene for pallplasseringer og seire vanskeligere.

LES OGSÅ: Ny Kiwi-driver på plass: – Vi falt for bygda og flyttet hit

Den største spenningen fant vi dog på den aller siste runden i siste løp søndag ettermiddag.

Hauger hadde kjørt seg opp til en fjerdeplass og hadde plutselig pallplassen i øynene da Jonathan Hoggard, Kiern Jewiss og Jack Doohan alle begynte å kjempe om posisjonene i front.

Og plutselig hadde Hauger hentet inn forspranget og meldt seg på i pallkampen. Muligheten øynet han på den aller siste runden da han forsøkte å gå forbi lagkamerat Doohan i nest siste sving. Det endte med at Hauger var forbi inn i venstre svingen, men ble presset ut i den kommende svingen da Doohan hadde en fordel.

Alt foregikk i svært høy fart, og røyk fra hjulene indikerte at de subbet hardt i hverandre uten at de tok mekanisk skade av det. Hauger og Doohan har utviklet stor rivalisering overfor hverandre denne sesongen og har hatt en rekke dueller mot hverandre. Den mest ulykksalige krasjen mellom dem skjedde på Rockingham for en drøy måned siden, et uhell Hauger selv tok på seg skylda for.

– Hvis jeg ikke hadde styrt unna, så ville han truffet meg. Jeg ønsket ikke krasje, selv om jeg vet at for han så handler det enten om å være foran meg eller at ingen av oss fullfører, sier Hauger til Parc Fermé med et lite stikk til Red Bull-kollegaen sin.

LES OGSÅ: – Mens de andre pyntet barnevognene med rosa eller blå bamser, hang det ei snor med skiftnøkler på min

Han hadde bedre følelse med motoren i siste løpet, og var godt fornøyd med sin egen innsats etter den store opphentingen fra syvende startposisjon.

– Etter to svinger var jeg ned på en åttendeplass før jeg klarte å ta to andre i neste sving. Så jeg fikk til noen fine forbikjøringer etterhvert. Skulle bare ønske at motoren var like bra på kvalifiseringen som den var nå, sier Hauger.

15-åringen beholder tredjeplassen sammenlagt før siste løpshelg som arrangeres på Brands Hatch om to uker. Kun tre poeng skiller han og Doohan i kampen om bronsemedaljen, mens han har 25 poeng opp til Ayrton Simmons på sølvplass.

Denne helgen ble det også klart at det er teoretisk umulig for Hauger å ta gull i Formel 4-mesterskapet. Leder Kiern Jewiss leder nå med et forsprang på 87 poeng før 75 poeng skal deles ut de siste tre løpene på Brands Hatch.

Artikkeltags